Sabelhagens olivlund

onsdag 22 september 2021

Äntligen har vi varit i Kroatien och sett till vårt husprojekt

 


Det kändes lite speciellt när vi bokade flygbiljetter till en höstresa till vårt paradis. Vi var ju fortfarande inte helt säkra på att vi skulle kunna åka, för man vet ju aldrig...
Men vi bokade och började hoppas på att det skulle gå vägen. För det gjorde det ju inte 2020 då vi hade samma resa planerad. 
Vi var bjudna på ett bröllop på Hvar, en fantastisk ö utanför Split. 
Daniels kusin från Kroatien som nu bor i Denver skulle gifta sig, och bröllopet skulle hållas på Hvar. Så nu ett år senare kunde bröllopet bli av, och 
bilder från denna underbara tillställning kommer i ett annat inlägg. 

Nu vill jag bara visa bilder från Marina. 
Ni kan ju fatta känslan att äntligen få komma dit efter två år. Sist vi var där, var i början av oktober 2019. 

Husbygget har i princip helt stått stilla, på grund av omständigheterna i världen, och vi kommer fortsätta med sista etappen i slutet av nästa år. Vi har en del planering och förberedelser att göra. Det ska bli så himla roligt att så smått börja planera för kök, badrum och utemiljön. 
Det svåraste valet tror jag blir att välja rätt klinker till utsidan, uteplatser och poolområde. Så att det inte blir för vitt så man måste kisa när solen gassar på, och inte för gult, och inte för mörkt... Ja ni hör ju :). Och sedan ska det matchas med samma nyans i golvet inomhus. Så det blir en härlig inne-utekänsla. 






Vi gick en promenad i skymningen. Dom håller på att göra om strandpromenaden och det har bivit så fint och känns mycket mer ordningsamt nu. 




Tänk när vi sitter här ljumma sommarkvällar på vår uteplats och tittar ut över Marina gamla stad. 



Nu ska jag greja lite i tvättstugan, sedan koka mig en kopp grönt te. Jag som inte har varit någon fan av grönt te innan, dricker det ofta nuförtiden. Och senare blir det 'Över Atlanten' på tv. 



Kram M 












6 kommentarer:

  1. Vad härligt att ni fått besöka ert paradis nu igen! Förstår att ni har längtat! Ser så fint ut!

    Kram Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja så underbart, en overklig känsla.
      Ha en fortsatt fin vecka
      Kram

      Radera
  2. Hei Maria! Det må være himla deilig å være tilbake, og at drømmene faller på plass. Klem Anne

    SvaraRadera
  3. Tänkte på hur lite som hänt när jag såg dina bilder på instagram. Men det är ju inget konstigt i sig. Nu verkar ni ju ha sluttampen i sikte :) Det har varit ett långt projekt och mitt börjar likna ert fastän jag vill bygga i Sverige :)

    Kram, Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja precis, lite smågrejer som inte syns på bild har blivit gjort. Vi har väl hållit på med detta projekt i 4-5 år nu. Och första tomten köpte vi 2011...
      Vill veta mer om ditt projekt, ska in och läsa hos dig om du skrivit något om det där.
      Kram

      Radera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.