Sabelhagens olivlund

lördag 6 augusti 2011

Växthus och hallongrottor

Nu har jag och sonen bakat Hallongrottor. Degen är väldigt god tycker vi båda, så det är ett under att det blir några kakor alls;). 
Det skulle vara så trevligt att gå ut och sätta sig i växthuset med en kaka och en kopp te. Men eftersom det inte är färdigt ännu, så får altanen duga. 

I våras frågade min snälla granne mig om jag var intresserad av deras lilla växthus, eller om de skulle köra det till tippen. Jag blev jätteglad och tackade ja såklart. Min sambo var där och tog ur alla glasrutor och så bar vi hit det. Vi velade lite innan vi bestämde oss för rätt plats. Där vi placerade det är ett ställe i trädgården som jag haft som asylrabatt och det kändes helt rätt att få ordning på denna plätt. Jag grävde en ny rabatt framför växthuset där flera av plantorna hamnade tillsammans med nya rosor. 

18 april såg det ut såhär. Asylrabatten i pallkragen, och vi har grävt en ny rabatt bakom stolarna. 

Nu har vi flyttat alla växterna och plattat till där växthuset ska stå

D murar upp grunden som det ska stå på
 
27 juni ser det ut såhär


Jag har satt in ett litet bord och stolar, fastän att det både ska målas och sättas in glas. På golvet ska vi lägga makadam och sedan plattor eller tegel.


 Detta fotade jag för en stund sedanGlasrutorna ska sättas in och det målas rött. En trappa av småknott ska D mura framför ingången. En del pyssel kvar, jag hoppas vi hinner färdigt i höst:). 

De smarriga hallongrottorna är klara nu. 
Ha en fortsatt trevlig lördagskväll! 

Maria 

2 kommentarer:

 1. Bra grannar är bra att ha, det där kommer att bli toppen ( det är det redan iof) när allt är klart.
  Hoppas ni lyckades bättre än jag med hallongrottorn, har oxå bakat sådana idag, tyvärr blev de inte som jag tänkt mig. Har tappat bort mitt allra bästa recept, skyller på det iaf. Om du har lust kan du väl mejla ditt recepet till mig, får jag prova det, få se om jag lyckas bättre då...snääälla.
  Kram susanne

  SvaraRadera
 2. Hei Maria:)
  Så hyggelig å møte deg....:) da du kom som følger på bloggen min,kjempekoslig:)
  Og du så spennende med hus i kroatsia som dere skal bygge...jeg legger meg til som følger og gleder meg til å se hvordan det går både i Gøteborg og Kroatsia:)

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.