Sabelhagens olivlund

torsdag 11 augusti 2011

Näva 'Sirak' och Crown Princess Margareta matchar varandra

I rabatten som jag kallar 'Silverpäronsrabatten' har jag i år planterat Geranium 'Sirak' bredvid Austinrosen Crown Princess Margareta. Det var ingen planerad kombination från början, utan det bara blev så. Men nu tycker jag att 'Siraks' lila/rosa färg gifter sig så bra med den gul/orange/aprikosa Crown Princess Margareta. Dum som jag var beställde jag bara en planta av 'Sirak', och nu hittar jag den inte hos den leverantören som jag beställde hos. Jag får helt enkelt leta vidare. 

Geranium 'Sirak' Jag har ingen riktigt bra bild på dem ihop, för 'Sirak' behöver växa till sig lite för att kunna väva sig in i prinsessan
Här är Silverpäronsrabatten i sin helhet i slutet av juli, nästa år vill jag försöka få till ett gul/aprikost/lila hav här:)). 

Jag har några andra aprikos rosor här också bla favoriten Ghislaine de Feligonde och Cornelia. Jag tror jag vill byta ut daggkåpan (i alla fall delar av den) som ramar in rabatten till något annat, kanske en rödabladig Heuchera. Vore inte det snyggt? Sedan behöver jag nog en eller fler lila perenner till där. Men detta har jag ju hela vintern på mig att fundera på. Annars får jag fråga er om hjälp:). 

Ha en fortsatt skön torsdagskväll! 

Maria 

5 kommentarer:

 1. Vilken fin färgkombination och både Sirak och Princess är vackra. Blir mer och mer förtjust i den färgen på rosor.
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 2. Ibland är det de oväntade kombinationerna som blir de bästa. Hoppas du hittar fler av "Sirak".

  Jag blir gärna en av dina följare...

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 3. Så fint med den varmvioletta nävan till prinsessan. Fräsch färgkombo!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 4. Jättesnyggt med aprikost och ljuslila ihop, kommer att bli en härlig rabatt!

  SvaraRadera
 5. Nävan Sirak är underbar bra att du påminde mig den ska jag ha som marktäckare i en av mina ros rabatter!! Crown Princess Margareta har jag också för dess otroligt underbara doft. Jag sticker ner näsa varje gång jag passerar den på vägen ner till köksträdgården.

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.