Sabelhagens olivlund

fredag 30 september 2011

Fortsätter att berätta lite om hur det går här nere för oss:)) 
För er som inte hängt med så har vi köpt en tomt i Marina, Kroatien, och nu håller vi på att ansöka om bygglov på tomten. 

I går, efter ett långt möte med Stadsbyggnadskontoret, så fick vi reda på att (och det gäller alla tomter här) de gamla verkliga tomtgränserna stämmer inte överens med stadsbyggnadskontorets ritningar. Detta innebär att vår tomtgräns måste stämma överens med de nya. Och det innebär också att nu ska lantmäteriet få kartorna att stämma med verkligheten och det betyder att det kan bli processer med de olika markägarna. Runt vår tomt tex om man ska följa stadsbyggnadskontorets kartor så ska vi ha ca 100m2 till från en granne som har 4 olivträd närmast vår gräns, som är  våra i så fall... vilket innebär att det kan bli problem... Och på en tomt på 1300m2 kan det finnas 18 st ägare... Jag skulle kunna skriva spaltmeter om detta... 

Hängde ni med??? 
Vi har också problem att förstå alla turer!!! 
Denna process som vi nu måste gå igenom kan ta upp till 1,5 år. Och sedan kan man ansöka om bygglov på nytt. Varför inte vår arkitekt och han som mätte ut tomten informerat oss om detta hänger ihop med att det är en relativt ny lag. Innan har man kunnat driva denna process samtidigt som man ansökt om bygglov. Nu går inte det längre. 


En vy över gamla stan i Marina 

 En gränd som går ner till båtplatsen

I morgon ska vi träffa den kvinnan som vi hoppas ska gå med på att ge oss servitut för att köra på hennes mark för att komma till vår tomt. Vi hoppas detta går vägen utan att vi behöver lägga allt för mycket pengar på att få tillgång till vägen och vår tomt. I går var vi en snabbis på stranden och tog en simtur, det var så härligt! Ha en fortsatt skön fredagskväll! Maria 12 kommentarer:

 1. Äsch vilket krångel för er. Hoppas allt orfnar sig och det snabbt.
  "Strand och simtur"; det låter underbart!
  Ha det så härligt
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Hoppas det löser sig på så kort tid som möjligt.
  Härligt med en simtur...inget jag vågar prova här hemma det fina sommarvädret till yrots...
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 3. Åh så mycket tålamod ni måste ha för att driva denna process. Ha en skön semester!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vad tråkigt men vad kul att bygga i Kroatien:-)

  Kram

  SvaraRadera
 5. Håller tummarna att ni får löst så många problem ni bara kan nu när ni är där. Låter inget vidare med alla turer, men bilderna du visar är så härliga. Hoppas också att värme och sol uppväger en del av era bekymmer just nu...

  kram

  SvaraRadera
 6. Oj..... det där låter avancerat och en aningen invecklat....... Håller tummar och tår att utmaningarna löser sig och att ni kan söka bygglov så snart som möjligt. Fördelen kanske med att det är en ny lag, är att alla liksom är lika okunniga om detta, inte bara ni, och att det därför finns en vilja förhoppningsvis att lösa de nya utmaningar som uppstått pga av nya lagen så smidigt som möjligt. Men samtidigt kan det ju förstås vara tvärtom också..... Åh, hoppas att det inte tar för lång tid innan allt ordnar sig för er!!!

  Låter fantastiskt med sol och bad!!!!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 7. Det låter krångligt, men det kommer att vara värt allt när det är klart. Vilken underbar plats! Kram & stort lycka till med allt!

  SvaraRadera
 8. Låter besvärligt... Hoppas det löser sig snabbt!
  Kram Hanna C

  SvaraRadera
 9. Ojjj - seeegt och lååångsamt låter det som. Hoppas att det tuggar på som ni önskar i a f.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 10. Tålamod :)


  B
  L
  O
  G
  G
  P
  A
  R
  T
  Y
  T

  fortsätter.......
  Ta en titt......det är kul:)
  VÄLKOMMEN :)
  Håkan

  SvaraRadera
 11. Simtur låter alldeles underbart, men tomtkrånglet låter inte fullt lika kul... Hoppas det ordnar sig snart, snart!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 12. Åh, tänk att det ska vara så krångligt med all byråkrati! Hoppas det löser sig på ett bra sätt!

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.