Sabelhagens olivlund

tisdag 13 september 2011

Lökleverans, blåst och rosor i höstskrud

 Lökarna som jag beställt kom igår. Så kul! Jag har inte så mycket som blommar i lila på våren, så några påsar lila blev det:), och mina första Allium. 

Tulpan 'Blue Wow', Tulpan 'Sweet Desire', Allium 'Purple Sensation', 
Allium 'Amplectens', Allium 'Sphaerocephalum' och de botaniska krokusarna hängde med på köpet. 
När jag kom hem från jobbet, hade olivträdet vält och krukan gått sönder. Tur att det inte knäckts! Nu måste jag fixa en ny kruka och plantera om trädet innan jag ställer in det för vinterförvaringDet blåser som sjutton


Höstsilverax 'Brunette'

 Inte lätt att fota i blåsten
Miscanthus sinesis 'Malepartus'


William Morris har intagit en riktig höstskrud


Eglantyne likaså

 Flera långa grenar på några rosor har knäckts, tråkigt när det fanns flera knoppar på


Det är mysigt att sitta inne och kura med tända ljus och en kopp te, men ändå tycker jag att hösten kom för fort. Men nu går det inte att blunda längre för att den verkligen är här. Men hoppet om att det ska sluta regna ger jag inte upp! 


Ha en skön tisdagskväll! 

Tack för alla söta kommentarer jag får! 


Maria 


12 kommentarer:

 1. Spännande med nya lökar :-) Höstsilverax är så fint . Likaså " gräset " du visar. Vad heter det??Tror det var sånt som nån annan visade också nyss på sin blogg. Ja, nu blåser det rejält. Tur att inte trädet bröts sönder.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Nu har jag lagt till vad gräset heter. Missade det förut.

  SvaraRadera
 3. Åh, har du fått dina lökar! Jag längtar så efter min beställning som jag gjorde för vad som just nu känns som en evighet sen. Hoppas de kommer i veckan...

  Lycka till med lökplanterandet.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 4. Många fina lökar, tulpanen gillar jag den faller mig verkligen i smaken.
  Likaså gräset är supersnyggt.
  Nog blåser det allt och ganska mysig.
  att höra hur det viner i träden ute.
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 5. Oj, så fina växter du har. Det känns som om jag sagt det tidigare, men jag menar det igen..
  Ja, idag har det varit kallt och blåst minsann. Nästan lite jobbigt på motorvägen, fick hålla hårt i ratten.

  kram på dig

  SvaraRadera
 6. Det är bara att acceptera hösten och njuta av det som faktiskt ar trevligt med den......som att plan(t)era och drömma om vårblomning...
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 7. Ja, Maria! Den här förhösten tar snart knäcken på en. Den började inte igår för vår del här i NÖ delar av Gbg utan 2/3 av augusti har regnat bort även om det för det mesta ha varit nästan vindstilla.Men, jag är trött på detta eviga regnandet! Nu är jag en katt'fän' och har tagit hand om två hemlösa katter och kan inte tänka mig att lämna dem vind för våg - annars skulle jag åka på solsemester till.... - Kroatien...;))))!/Anja

  SvaraRadera
 8. Måste få tummen ur och beställa mina lökar. Jag gillar hösten, att kura in sig i mysiga kläder och värme ljus, och visst är det härligt med varma soliga höstdagar i trädgården.
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 9. Hej Maria !
  Tack för alla kommentarer hos mig ! Härligt med ett helt paket med lila lökar .... favoritfärg för mig ... tack för knuffen att komma igång att beställa lite och leda tankarna till nästa vår !

  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 10. Vilka ljuvliga rosor du fortfarande har! Rosor är så vackra om hösten, dom kämpar liksom vidare och man uppskattar dom så enormt mycket då.
  Men vilken blåst och vilken tur att olivträdet klarade sig!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 11. Vad tråkigt med krukan men det så det blir ibland! Visst är det kul att proppa ner en massa lökar nu och bara vänta på att de ska titta fram till våren! Mina rosor sjunger också på sista versen men många är också fulla av knoppar, hoppas det dröjer innan kylan tar dem!

  kram louise

  SvaraRadera
 12. Vad många fina lökar du har fått. Jag hoppas på inköp nästa vecka, och även att det blir lite mindre kletigt att gräva ner dem.
  Kram

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.