Sabelhagens olivlund

lördag 2 maj 2015

I krukorna, och ser ni knoppen?


Det var ingen värme alls här igår, riktigt kyligt att vara ute hela dagen och bygga altan. När vi började på förmiddagen var det ju helt okej och solen visade sig då och då. Sedan kom det en hagelskur och ju längre dagen gick ju kallare blev det och tillslut åkte både mössa och dubbla fleecetröjor på. Vi har kommit en bit på vägen och imorgon kommer lite bilder. Ni anar inte hur skönt det känns att ha kommit igång. Och D vill ha hela däcket klart med räcke och allt innan det ska piffas med krukor och annat! Fast där vet jag inte alls vad han pratar om, tror inte jag hörde det där:) 

På framsidan vid entrén 

Har ju haft penséer i krukor ett tag nu, men har inte kommit mig för att fota. Men igår när Lykke och William stack ut på ängen och kastade boll passade jag på att ta bort det fula kompostgallret som annars står här och knäppte några bilder. 

Funderar på om jag ska måla krukorna svarta. 





 Om man tittar riktigt nog ser man att Pendulina kommer med pyttesmå knoppar. Lycka:) 
För någon vecka sedan tyckte jag inte alls att hon kommit igång och trodde nästan att någon annan ros skulle blomma först i år, men sedan satte hon fart och ordningen är återställd. 
Rozanne, astillbe, höstsilverax 
Olvon, pion, euphorbia
Löjtnantshjärta, daglilja, havtorn
Julros, kärleksört, gullviva 




Tänk att det är lördag idag, så härligt. En extra ledig dag gör så mycket. 
Nu fortsätter bygget:) 


Kram Maria 




13 kommentarer:

  1. Jamän sådär dåligt hör jag ibland också, måste
    ju få prova lite hur det blir. Och så fina färger på
    dina penséer, krukorna är superfina som dom är.
    Hoppas ni slipper regnet vi har här
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  2. Er ikke det typisk menn? ;) De forstår ikke at vi vil pynte med en gang ;)) Vakre stemorsblomster du har. Jeg synes krukkene dine er fine sånn som de er. Jeg har nettopp kjøpt meg grå krukker som står på trappen. Liker så godt grått :)

    Ha en skjønn helg, Maria!

    Klem, Marit

    SvaraRadera
  3. Amazing, Maria! =)
    Haha, känner igen det där med att det ska vara klart innan man får piffa... Fast uterummet fick jag ju piffa förstås, innan det är klart ;)
    Kram och ha en fin lördag!
    /Maria

    SvaraRadera
  4. Det skall bli spännande att se hur er altan blir! Så mycket fint du har i krukorna dina och pioner och annat växer bra ser jag. men det jag gillar bäst är er däckstol i teak. Är på jakt efter 1 eller 2 sådana.

    SvaraRadera
  5. Du är inte riktigt "lydig" mot din make, ser jag! Men vem är det, det är rätt, kör på, för det har ju blivit så fint och vilka underbara färger på penséerna! Kul när det går så fort, men det brukar det göra när ni sätter igång med projekt. Nu tänker jag inte på Marina, men det rår ju inte ni för.....
    Agneta kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Agneta. Det är trädäcket på framsidan på bilderna. Altanen är inte på långa vägar kommen så långt:)
      Ha det gott
      Kram

      Radera
  6. Tycker dina krukor passar finfint till det silvergrå trädäcket, dom har fått en fin patina också!!!
    Ha en fin helg
    Mariana

    SvaraRadera
  7. Selektiv hörsel är praktiskt även för en trädgårdsfantast. ;)
    Så härligt med allt som kommer upp i din trädgård, du bjuder fantastiska bilder att njuta av.

    SvaraRadera
  8. Så många fina penséer du har i dina krukor. svarta krukor är snyggt. Härliga vårbilder du visar
    Jag njuter.
    Ha en fin söndag
    Kram Meta

    SvaraRadera
  9. Hei Maria! Grått mot grått er kjempefint. Grått fremhever så fint andre farger som du viser. Våren hos deg har kommet noen lengre, men vi kommer etter. Deilig med søndag i morgen.
    Klem Anne

    SvaraRadera
  10. Jag är så imponerad av alla som har fina krukor och pynt i trädgården och på uteplatserna. Själv har jag i princip inget sånt - det är som om tiden inte riktigt finns för sånt. Men när vi bara får ordning på allt kaos i trädgården så kanske jag också kan lära mig att pynta? Du är verkligen duktig på att göra det snyggt!
    Ha en fortsatt fin helg! Kram Nora

    SvaraRadera
  11. Lycka till med altanbygget! Trist när vädret motarbetar. Idag har jag försökt gräva upp ett träd som inte ville upp... Får ta hjälp av maken och ett järnspett i morgon tror jag.
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  12. Det blir en veldig flott veranda! Masse jobb, men garantert verdt det. Synes krukkene dine er fine i den gråfargen de har nå. Og jammen er det knupper på din Pendulina. Min har bare blader ennå, men pleier også å være først ut med blomstring her. Flotte bilder av en masse andre planter også, våren har kommet langt hos deg!
    Lykke til med verandaprosjektet og ha en fortsatt fin søndag :-)

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.