Sabelhagens olivlund

onsdag 16 mars 2016

Ny trädgårdsbok

Jag har en ny trädgårdsbok i min hand, 
Känn Trädgården av Camilla Danielsson. 

Boken handlar om att öppna sina sinnen för all skönhet som finns omkring oss, att hitta sin egen idé och använda känslan som kompass när man gestaltar sin trädgård. 
Med färg, form och doft har Camilla Danielsson skapat sex rum med olika teman i sin egen trädgård. Inspiration hämtar hon i naturen och i Göteborgs botaniska trädgård. 

En jättefin bok med snygga bilder och mycket inspiration. 
Läs och se mer här 
Jag börjar undra på riktigt hur länge denna elaka förkylningen ska sitta i? 
Tack för alla kryapådighälsningar. De värmer. 

Jag måste bara berätta att i går kväll när jag skulle tända fönsterlampan i sovrummet, tittade jag ut i trädgården och trodde jag knappt mina ögon, mitt i Paisleyrabatten står ett rådjur, eller en bock var det, med stora horn och mumsade på mina späda tulpaner. Jag blev helt vansinnig och öppnade fönstret och skrek åt honom ( i den mån jag kunde för hostan). Han lyfte blicken och stirrade på mig. Men flyttade sig inte nämnvärt. Jag gick ut på altanen och fortsatte vifta, då sprang han in till grannen. 
Jag som varit förskonad för rådjur i flera år, ska de otygen komma hit nu. Attans! De kan väl hålla sig i skogen. Kram Maria 

13 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag tillbringar också min tid i soffan just nu. Visst är det tröttsamt med förkylningar. Och så det är jättefint väder ute. Man vill bara ut och fixa.
  En tröst är att läsa din fina blogg! Krya på dig. Tess

  SvaraRadera
 2. Jag blev ju förkyld på flyget hem från New York, och det minns jag så väl att det var 8 februari! Och jag hostar fortfarande och är trött. Nån sa att man kan räkna med minst 6 veckor med den här förkylningen och det verkar stämma! Det är bara att kapitulera annars blir man aldrig bra! Men jag tycker synd om dig, det är jobbigt.

  Rådjur. Jaha. Har ni staket runt tomten? Kan ni släppa ut Lykke så att hon inte sticker iväg? För så har vi, stängsel på i alla fall tre håll, på fjärde hållet har vi alltid Leia i långt koppel, och vi bor ju på jättelandet, som du väl vet, med massor av rådjur, men in här kommer dom inte tack vara en skällande vovve. Kan ju vara lite irriterande om man har grannar nära, men om man talar med dom och säger vad problemet är så har ju dom också nytta av det.

  För det får ju bara inte hända att du får din fantastiska trädgård uppäten av rådjur och man kan ju inte göra som Carolas Runar, skjuta. Om nu händelsevis skulle ha ett skjutbart vapen.

  Vilken fin bok, böcker blir man glad av!

  Krya på dig, kramar

  SvaraRadera
 3. Men oj, det var ingen välkommen gäst förstår jag!! Jag har också varit förskonad från såna inkräktare, men man kan tydligen inte vara säker...
  Vilken vacker bok!
  HOppas nu din förkylning ger vika snart!
  Kryakramar
  Gunilla

  SvaraRadera
 4. Det ser ut som en fin bok! Rådyr i hagen er ikke noe bra, og jeg håper det var et enslig dyr som ikke kommer igjen. Tulipaner er det beste de vet ;)

  Ha det godt, Maria

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 5. Hej Marie.Surt at du ikke kan komme af med din forkølelse.
  Men en god havebog er nu ikke det værste når man sådan ligger underdrejet.
  Dådyr i haven forekommer også her i landet.........oplevede det på landet hos min svoger.
  Rigtig god bedring Knus Jette

  SvaraRadera
 6. I år hoppas jag får skapa mer i trädgården. Tycker det är rogivande även om jag knappt har så mycket blommor...
  Vill rå om växthuset jag fyndade förra året...
  Ang Rådjur vi har en "familj" här
  På ca 4 st! Ett stråk har dom över våran tomt (vi är sista huset på gatan och skog runt om)
  Det är så otacksamt att plantera så jag drar mig varje år... Tror inte det finns ngt
  Som biter på dom dom äter allt
  Håller tummarna för att vildsvinen inte skall hitta hit, dom är runt om i krokarna
  Usch så jobbigt med förkylningen och tråkigt att resan blev inställd
  Krya på dig
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 7. Fy attan för rådjur! Förkylning är inte heller kul. Själv håller jag på att hämta mig efter en rejäl influensa...
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 8. Den ser fin ut den boken! Alltid kul med boktips...ja förkylningen fortsätter och rådjur har jag här också! helt orädda och spatserar runt i trädgården som om dom ägde den! Dom är ju dock ganska så söta men jag vill inte att dom hittar mina tulpaner sen!!
  Vila och ha en skön dag...
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 9. Ser ut som en spennende bok, snart kommer min hagebok ut også, men bare på norsk, foreløpig.Ha en fin dag, håper at ikke alle tulipanene dine ble spist.
  Hilsen Ingeborg

  SvaraRadera
 10. Så fin bok. En trädgårdsbok skulle jag behöva men jag vet inte om det hjälper... Blommor ute ska fixas i helgen i a f. Kram Suss

  SvaraRadera
 11. Trädgårdsdageboken ser ut som en njutning!
  Fy sjutton för rådjur i trädgården! Är så himla trött på dem för att inte tala om alla fästingar de bär med sig till våren. Här hängt upp ullbitar på de mest utsatta ställena och det verkar ha hjälpt, ser dock inte så snyggt ut.
  Krya på dig vännen!
  /Anette

  SvaraRadera
 12. Hei!
  Det er deilig å få en inspirerende bok mellom hendene. Rådyr er noe skit i hagen. Vi har et par som vandrer rundt. Håper de holder seg til skogen når løkene begynner å komme. Nå er det ikke lenge til at det er bart i hagen.
  God bedring med hostingen!
  Klem Anne

  SvaraRadera
 13. Tack för tipset! Det var ett tag sedan jag skaffade någon ny trädgårdsbok. Elände med efterhängsna förkylningar och jag hoppas det släpper snart. Rådjuren är också ett elände.... Kanske mer återkommande än en förkylning. Hoppas de tröttnar i ert område.

  Kram, Carina

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.