Sabelhagens olivlund

måndag 14 mars 2016

Vill ut i trädgården

Det går lite framåt och lite bakåt här hemma. Jag känner mig allt annat än kry, ligger mest i soffan och blir helt matt och, nästan svimfärdig av att göra det minsta lilla. Helt orkeslös. 
Bra är ju i alla fall att Daniel kom iväg till jobbet i morse, inte helt frisk han heller, men så pass okej ändå så han åkte iväg. 
William ligger i sängen på sitt rum, där har han varit de senaste dagarna. Han klagar inte, men bra mår han inte det syns. 
Så, slut på sjukdomssnack:) Det blir man inte piggare av kan jag lova. 

Jag vill ut i trädgården och börja vårstäda, klippa ner, kratta, fylla på med jord i rabatterna. Temperaturen klättrar äntligen över 10° (12°idag) och vi slipper minus på nätterna. 

Hoppas rosorna sätter fart ordentligt nu 
Min julros blommar på, så glad över den. Synd bara att jag planterat den lite avigt i trädgården, på en plats som inte syns så bra. Alla tidiga vårblommor vill man ju njuta av så mycket det går och inte behöva gå genom hela trädgården för att se:) 




Gillar väl egentligen inte kärleksörten så mycket, men den är rätt söt på våren då den sticker upp. Mitt bestånd har växt mycket och blivit glest i mitten, så en delning är välbehövlig. För som det var i somras låg den mest som i en hög på gräset. Inget vidare snyggt. Men den är tacksam och lätt att föröka och fin i buketter både som grön, innan blomning, och sedan när den slår ut. Mycket därför får den vara kvar hos mig. Sedan finns det ju många andra kärleksört som är riktigt snygga. 

Hoppas jag känner mig piggare så kanske första vårkrukan kan bli planterad till helgen. 


Kram från Maria som längtar ut i trädgården








11 kommentarer:

  1. Krya på dig Maria - förstår att du längtar ut till trädgården nu när temperaturen äntligen visar runt 10 grader.
    Jättevackra snödroppar du visar - i år skall jag jag plantera ett gäng "in the green" för jag vill ha stora ruggar att njuta av kommande år.
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera
  2. Åh det är galet många som är sjuka nu. Jag hoppas att ni piggnar till så du orkar gå ut och pyssla i trädgården.
    Krya på dig :)

    SvaraRadera
  3. Har haft något liknande det du har, är
    många som varit/är sjuka. Så fint din
    julros blommar och hoppas du kvicknar
    till så du kan vara ute snart
    Krya kram/ AM

    SvaraRadera
  4. Hos deg ser det ut som vår allerede! Her er det fortsatt mye snø, men det har vært 10 grader her også i dag, og det har smeltet mye. Håper det fine været fortsetter.
    God bedring!

    Klem, Marit

    SvaraRadera
  5. Krya på dig.Inte kul att vara sjuk.Har vart ut en stund idag och jobbat lite i trädgården.Klippte bort fula blad på Julrosorna och räfsade lite.På onsdag ska det ju fint så då ska jag fortsätta.
    Ha det bra.

    SvaraRadera
  6. Hej Marie.Håber da snart at du er ovenpå igen..........for det er da surt nu hvor vejret er ved at været forårsagtigt.
    Der er bare så meget at lave i haven på denne tid.
    Fortsat god bedring Knus Jette

    SvaraRadera
  7. Usch vad tråkigt att ligga sjuka. Men det verkar var och varannan göra i år verkar det som. Har också varit hemma, men det var ryggskott istället. Jag längtar också ut, fast mer att få sitta ute och lapa sol och dricka kaffe, hi hi.
    Kram på er. Helena

    SvaraRadera
  8. Det där låter inte alls så trevligt. Bäst att du tar det lugnt och blir frisk innan du ger dig ut. Känner igen det där, var också så innan det vände.Härliga vårblommor du visar här är det fortfarande snö kvar på kolonin när vi var dit idag för att skydda rosorna från första värmen.
    Krya på dig och ta det lugnt så kan du säkert gå ut i slutet av veckan
    Kram Meta

    SvaraRadera
  9. Hei!
    God bedring til dere alle. Flotte vårblomster, blir litt misunnelig, men vi kommer etter'
    God natt! Anne

    SvaraRadera
  10. Eländigt med den där förkylningen, jag känner liksom igen den, den suger musten ur en. Hoppas du kryar på dig snart. Ganska fint väder här, men snö fortfarande här och där och inte det där riktiga sättigånget, väntar på att det ska torka upp lite också!
    Vilken fin julros du har! Fantastisk! Tänk att jag inte kan lyckas med julrosor, men å andra sidan, jag har ju nästan ingen jord.....
    Krya på er hela familjen!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  11. Då är vi två som är lite vissna, vill bli pigg NU! Härliga bilder du bjuder på så nu känner jag mig lite piggare :)
    KRYA PÅ DIG!
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.