Sabelhagens olivlund

fredag 8 april 2016

Förändring

Dags för Blommig fredag igen och temat för veckan är Förändring. 
Ett spännande tema som det ska bli kul att se hur alla ni som är med har tolkat. 
Jag har ju redan visat min hittills största förändring för i år när växthuset monterades ner. Nu pågår funderingar och planering på vilka växter som ska beställas. 

För mig inser jag nu att det blir en förändring tillbaka till hur det såg ut 2010. För där bakom mattställningen har ju växthuset stått nu, och förr hade jag en rabatt här. Det var kanske bättre förr:) Kommer så väl ihåg när jag flyttade växter från det som senare skulle bli silverpäronsrabatten till denna tillfälliga asylrabatten som jag kallade den. Jag öste på med U-jord och planterade. Och inte tog det lång tid förrän växterna svarade på den gosiga gödslade jorden och blev tre gånger större än de någonsin varit. Då lärde jag mig vikten av riktigt bra jords betydelse för växtligheten. 

Fast Paisleyrabatten har ju tillkommit, annars hade det blivit lite väl mycket gräsmatta kvar:) 
2010

2012Idag 

Gavelrabatten fanns ju inte heller från början:) Men utgjorde ganska snart stommen i trädgården. 
Ha en fin fredag och helg Kram Maria 20 kommentarer:

 1. Enorma förändringar!
  Ska nog skaffa ett par säckar u-jord och bädda med närmast plantorna när jag väl kan sätta ut mina förgrodda plantor i orangerirabatten? Använder mycket hästgödsel i jorden jag bygger upp men den innehåller inte så mycket näring, mera mull. Vad tror du?
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Så himla fin er gavelrabatt blev...hoppas vår nya blir lika frodig! Trevlig helg! /Lotta

  SvaraRadera
 3. Nä nu får du ta och pallra dig hit och fixa till min trädgård hi hi! Du kan verkligen den biten ser jag...vilken förändring, fantastiskt! Alltid lika kul att se då och nu...
  Ha en fin fredag!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 4. Visst är det både kul och bra att göra lite tillbaka blickar på trädgården. Man kan bli både nöjd(vilket du kan bli) och mindre glad för allt blev inte som man tänkt sig. Det växer och frodas hos dig för varje år. Så fint det blivit.
  Ha en fin och bra fredag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. Bygga upp nya rabatter det kan du det syns på dina bilder.Så frodigt och fint.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 6. Det er virkelig store forandringer hos deg! Det er gøy å se tilbake på hagen din, og det er utrolig hvordan det vokser til bare i løpet av få år.

  God helg!

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 7. Är roligt att titta tillbaka. Ibland tycker jag att det inte händer nåt då är det bra att ta fram lite gamla bilder och se att det har nog hänt en del i alla fall. Fint du har det. Önskar dig en fin helg/Gela

  SvaraRadera
 8. Härlig tillbakablick! Ja, och så bra att du "fick bort" den där gräsmattan, fniss... Så vackert det har blivit, underbart lummigt och en massa att se och upptäcka.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 9. Du bor så herlig og har det så herlig :) Artig å se utviklingen og alt som har skjedd. Dere/du er super flinke til å gjøre det pent og vakkert rundt deg/dere.

  Ha det så fint og God Helg :)

  Klemmer fra Monica

  SvaraRadera
 10. Vilken skillnad! Fint att se förvandlingar av det slaget.
  Trevlig helg.
  Anette

  SvaraRadera
 11. Oi oi oi for en fantastisk forandring. Så utrolig hyggelig med før/etter bilder. Da ser man virkelig hvilket arbeid man har lagt ned. Du har en nydelig hage. En riktig oase.
  God helg til deg.
  Jannicke

  SvaraRadera
 12. Oj, så spännande plocka bort ett växthus, och jag som precis satt dit ett växthus. Helt underbar gavelrabatt du skapat! Trevlig kväll! /Charlotte (www.tradgardsvagen.nu)

  SvaraRadera
 13. Det är lättare att se förändringen när man ser före och efter bilder. Du har en vacker trädgård, och gavelrabatten är helt underbar.
  Ha en fin helg / Marika

  SvaraRadera
 14. Åååååååh vilka underbara rabatter du har... Hoppas att mina tar sig lite bättre i år , tyvärr har vi ju rådjur, så tråkigt

  Trevlig helg
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 15. Men döööör så fiiiiiint!
  Å det har ju växt upp så snabbt...här växer allt i snigelfart.....haha måste kanske försöka mig på det där med att gödsla...
  Men jag är så rädd för att ta fel gödsel så jag liksom struntar i det i stället...;)
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 16. Wow, vilka rabatter! ☺ Hit kommer jag tillbaka för att se ytterligare förändring!

  SvaraRadera
 17. Nej, vi som bryr oss om hus och trädgård har aldrig tråkigt. Även fasaden förändrades "en aning", ser jag.
  Ha en fin dag, vi verkar ha tur med vädret idag!
  Marta

  SvaraRadera
 18. Virkelig flott å se hvordan det forandrer seg fra år til år:)
  Og du har lagt ned mye tid i hagen din, og flott er det blitt:)
  Takk for at du vil være med på Giveway:)

  SvaraRadera
 19. Hej Maria.Vi er vist mange der graver grøs væk for at få plads til nye bede.Og dit græsbed ligner meget mit nye dråbebed som jeg viser.
  Er bare vild med dine frodige bede.
  God aften Knus Jette

  SvaraRadera
 20. Oj - det var rejäla förändringar med betoning på flera. Ibland så var det faktiskt väldigt bra förr och varför inte bara göra om och repetera. Lycka till med omgörandet av växthusplatsen.

  Kram, Carina

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.