Sabelhagens olivlund

söndag 24 april 2016

Här är jag


Två veckor har gått sedan jag gjorde mitt förra inlägg.
Jag har inte kunnat fokusera på vare sig dator eller bloggen. 
Varit på vårdcentralen flera gånger, men inte fått bra svar eller hjälp där. 
Inte känt mig alls i form, och för att göra historien kort så åkte jag in till akuten i måndags, med svåra magsmärtor. Jag har känt av detta den senaste tiden, det har kommit och gått. 
De tog prover och jag blev snabbt inlagd på en avdelning på sjukhuset. Jag som aldrig varit på sjukhus förut. 
Inflammerad bukspottskörtel på grund av att en gallsten täppt till gången mellan gallan och bukspottskörteln. Ingenting jag vill uppleva igen om jag säger så. 
Fick ligga inne i fem dagar och kom hem i fredags. Är helt slut och tagen av detta. 
Jag är nu hemma och vilar upp mig, ska operera bort min gallblåsa i början av maj. Efter det hoppas jag att jag kan komma tillbaka  och börja känna mig som vanligt igen. Jag vill inget hellre. Men jag vet att det kommer ta tid, och jag ska ta det lugnt och tänka på mig själv. 
Det känns så läskigt och jag oroar mig för operation, men jag vet att det är det rätta för att få ordning på detta. 
Jag har inte ork att vara ute i trädgården ännu, men den finns där och väntar på mig. 


Så detta var allt för nu. 
Hoppas ni alla har det bra


Kram Maria 
23 kommentarer:

 1. Oj stackars dig, men du ska se att operationen går fint och sen kan du återhämta dig i lugn och ro.Inte roligt med sjukdomar men det är sånt vi tyvärr får stå ut med.
  Ha det bra.Kram

  SvaraRadera
 2. Kära nån! Hoppas du står ut tills operationen kan ske, det blir bättre sedan! Vilken tur att du tog dig till akuten!
  Snar bättring önskar
  Laila

  SvaraRadera
 3. I'm so sorry to hear this, I understand you feel helpless, but what can you do more than quietly wait until the operation. Wish you all the best for a complete recovery!

  SvaraRadera
 4. Kjære deg, det var triste nyheter! Håper at det blir bedre etter at du blir operert. Har hørt om andre som har hatt det samme, og det er veldig smertefullt. God bedring!
  Stor trøsteklem!

  SvaraRadera
 5. Men oj Maria, så jobbigt för dig! Hoppas du blir helt återställd och får nya krafter snart!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 6. Välkommen hem!
  Det är bra att man opererar och så fort du fått tid. Och det är inget farligt, du kommer att sova så skönt när dom gör det.....Och helt rätt, tänk på dig själv nu.
  Kramar och bättring
  Agneta

  SvaraRadera
 7. Ja jag har tänkt att något hänt eftersom du varit borta ett tag men hade hoppats på något roligt som en resa eller så...men vad skönt iallafall att de hittat orsaken till dina besvär och att du ska få det åtgärdat så du kan repa dig igen. Förstår att du är nervös men tänk att vi har en fantastisk sjukvård i Sverige när det väl gäller! Det kommer att gå bra!! Styrkekramar från mig!

  SvaraRadera
 8. Så skönt att du är väl omhändertagen och fått en snabb tid för operation. Det kommer att gå alldeles utmärkt ska du se och du är i full fart igen innan du vet ordet av.
  Kram på dig /Lotta

  SvaraRadera
 9. Ajdå! Inte kul. Har haft samma som du, men aldrig legat inlagd innan. Operationen gjordes med titthål på mig. Det som gjorde ont efteråt är gasen som de sprutar in och den flyttar sig upp till axlarna till slut och det finns inget morfin i världen som hjälper mot det, annars gick allt jättebra och jag har inga bekymmer längre. Så jag tycker det är bra att de tar det så fort som möjligt, de vill väl att inflammationen skall lägga sig innan de går in. Krya på dig och som du säger ta det lugnt. trädgården finns kvar. Du får gå och titta och fantisera hur du ska göra när du är frisk. Kram Helena

  SvaraRadera
 10. Jeg har tenkt på deg skjønner du- at det er usedvanlig stille hos deg. Godt du er hjemme igjen og at de har funnet ut av det. Det går nok veldig bra med operasjonen, legene er flinke i dag. Hvil deg opp alt du kan og din vakre tregård går ingen steder. litt for kaldt ennå til å drive mye ute ennå er det også.

  Ønsker deg lykke til med alt og pass godt på deg selv :) <3

  Gode klemmer fra Monica

  SvaraRadera
 11. Nämen din stackare! Så jobbigt...min gallblåsa är borta sen många år så jag förstår dig! Skönt att veta vad det är dock, eller hur? Du kommer att må så mycket bättre sen när den är borta. Vila nu och ta dagen som den kommer...
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 12. Å kjære deg. Jeg skjønner så godt at du gruer deg til operasjonen, men etter det vil det gå framover. Pass godt på deg selv.
  Klem Anne

  SvaraRadera
 13. Niemen stakkars lille deg!
  Jeg har tenkt på deg den siste tiden og syns det var stille fra deg...men ushh så vondt og ekkelt.
  God bedring og ta vare på deg selv!
  Klem fra meg:)

  SvaraRadera
 14. Oj dådet där lät inte bra. Hoppas allt blir bra och att du kommer igen
  Ha en bra tid till operationen och krya på dig
  Kram Meta

  SvaraRadera
 15. Undrade just var du var men trodde du hade något trevligt för dig och inte hann blogga.
  Skönt, trots allt, att veta vad det var och att du fått snabb tid för op. Har känt av gallan (polyp som täppte till i mitt fall) och som du säger, det är inget man vill återuppleva.
  Stor kram, ta hand om dig och hoppas du snart mår lite bättre.
  Kristina

  SvaraRadera
 16. Kære Maria.Det var da noget værre noget med dig.Håber at operationen hjælper dig.Og lægerne er jo så dygtige i dag.Mange gode ønsker fra mig Knus Jette

  SvaraRadera
 17. Önskar dig god bättring, lycka till med operation.
  Sköt om dig!
  Kram

  SvaraRadera
 18. Ille å lese at du ikke føler deg i særlig form. Sender deg varme god bedringstanker og klemmer :)
  Ta vare på deg selv, Maria.

  SvaraRadera
 19. Så skönt att du faktiskt åkte in...
  Sköt om dig
  Kramar Sandra

  SvaraRadera
 20. Så tråkigt att höra! Men du ska se att det blir bra när du får opereras! Och då kan du vara pigg igen tills våren och värmen kommer! Krya på dig! Kram // AH

  SvaraRadera
 21. Önskar dej god bättring!
  Våren har kommit ganska långt här i Wales trots en del bakslag med hagel, snö (bara 5 minuter) och nattfrost. Trädgården är riktigt fin och min kamelia blommar.
  Snart kommer den på riktigt till Sverige också!

  SvaraRadera
 22. Så trist! Åkte på en sådan akutgrej för många år sedan. Efter fyra dagar fick jag åka hem utan att de visste de säkert vad det var?! Hela hösten togs en massa prover och undersökningar. Jag vet fortfarande inte vad det var men det lutade mest åt gallan som ordnade upp sig själv. (Nu har jag fått en ny höftledsprotes. Det är 3-5 månaders rehabilitering. Kan inget göra i trädgården så jag vet hur det är och jag vet också hur det är att ha ont)
  Krya på dig och Lycka till med operationen.
  Kram Luna

  SvaraRadera
 23. Krya på dig! Hoppas att du mår bättre snart!

  Kram Lillianna

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.