Sabelhagens olivlund

söndag 3 april 2016

Nu är växthuset borta, före-efter

Vi har varit ute i trädgården hela tiden de senaste dagarna, och jag har varit där mycket i veckan också. Så en hel del har blivit gjort, Daniel har slitit med att klippa träden rejält, och jag har hållit mig på marken och klippt grenar och krattat löv. Underbara dagar, jag kommer sakna detta när arbetsveckan börjar, skulle vilja vara ledig fram till semestern nu:)). Men det blir till att ta rundorna på eftermiddagarna istället. Och på helger såklart:)). 
Nu är växthuset ett minne blott, det har flyttat till tippen, och det kommer bli en upphöjd rabatt där istället. Har redan gjort en lång växtbeställningslista.  Jag ska också lägga igen "området/rabatten" bakom växthuset, flytta de växter som är något att spara och sedan lägga markduk där. Måste bli av med all kirskål som huserar där. Och så tror jag det blir lugnare för ögat om det inte är en plantering bakom 'växthuset', den kommer troligtvis ändå inte synas, så gräs blir bäst där tror jag. Funderar även på att plantera en bambu på motsatt sida om den upphöjda rabatten så det blir jämnvikt. Vad tror ni om det? Sedan vet jag inte hur jag ska göra med den lilla gräsmattegång som är framför bambun, om den ska vara kvar eller inte. 

Före 

I morse när jag drog upp persiennen såg det lite tomt ut. 
Men snart ska jag plantera en höstrabatt där, har en beställning på gång. I dag har vi varit och köpt jord, 15 säckar, får se hur långt det räcker. Behöver jordförbättra i de flest rabatter. Vi ska åka och hämta ett lass med hästgödsel också inom snar framtid. I år ska det prunka i mina rabatter:). 
Plommonträden och päronträdet är hårt beskurna och ja, jag vet att det inte är JAS-månaderna nu:) 
Efter

Pallkragen ska bort, den står där bara för att mina "nya" rosor bor där tillfälligt. Jag har klippt och försökt kolla om det finns liv i dem, och det finns det i 3 av 4 tror jag. 
Här ska fyllas med ny härlig jord och planteras:) 
Ser jättemycket fram mot det.Nu har vi en liten paus och äter pizza:) Så gott. 
Det har börjat regna lite lätt, får se om det håller upp så vi kan fortsätta med resten där ute, eller om det blir innemys och planering av nya rabatten i växthusgrunden. Kram på er 

8 kommentarer:

 1. Oj, så flitiga ni är i trädgården. Det är inget kul trädgårdsväder, i alla fall inte här, det har småduggat hela dagen och det blir så kladdigt och blött då, så här har det som kan kallas trädgård legat för fäfot. Det får bli en annan dag istället.
  Det är kul med förändring och skönt att växthuset är borta eftersom det skulle bort!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Visst blev det tomt när växthuset kom bort. Men du får en bra "låda" att plantera i. Tänkte på din kirskål. Jag har satt Myskmadra där jag hade det och nu är det ett minne blott.( där i alla fall) Den är fin med vita blommor på våren och grön resten av sommaren.
  Ha det gott och lycka till med det som är kvar att göra.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Kul att "möblera" om i trädgården! Ska bli kul att se hur det blir i sommar sedan.

  SvaraRadera
 4. Så mye dere har fått gjort siste uken!
  Og selv om det ikke er JAS-beskjærings-tid nå går det helt greit med slikt nå også...har selv beskjært sist helg:)
  Spennende å se hva du skal plante i "vesksthuset"...men kommer du ikke til å savne veksthus?
  Ønsker deg en fin ny uke:)

  SvaraRadera
 5. Det var sikert godt å få det ryddet bort, og nå får du jo god plass til å plante der det sto!
  Det blir spennende å se hva du vil ha der.

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 6. Kul att se! Planerna här är att hålla rådjuren på plats och grannens pinkande hankatt...
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 7. Vad roligt att få se bilder :) Brukar kunna kännas tomt när man tar bort något så stort men kommer bli kalas. Hoppas du får en fin måndag :) Kram

  SvaraRadera
 8. Bambu blir fint där tror jag! Fiffigt att behålla växthusmuren som ram kring rabatten, det kommer att bli jättesnyggt!
  Oj vad mycket han har hamlat på träden! Hoppas bara att det inte blir en skog av vattenskott!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.