Sabelhagens olivlund

fredag 31 maj 2019

Långhelg på landet i Sabelhagens trädgård

 Vi är på landet och njuter av ledighet och sköna dagar. Underbart med långhelg och tillsammanstid. I går vräkte regnet ner något helt galet, och blåsten trängde in i minsta vrå. Men idag är det helt glömt och solen skiner som om ingenting har hänt. Blåser gör det som sig bör vid kusten. 

Jag tog en kvällsrunda i Sabelhagens trädgård, mamma gick med mig, William övade golfslag och Daniel hjälpte svärfar att klippa häcken. Lykke låg i solen som hon älskar. 

De sötaste aklejor blommar nu, och jag känner att jag vill ha dom hemma hos mig också. Finns inte en endaste i vår nya trädgård. 
Och lupiner, finns det något charmigare? Vet att många tycker det är "ogräs", men inte jag:). De är så vackra här på landet. 


Louise Bugnet som jag grävde upp från vår förra trädgård Här sviker minnet lite, men jag tror det är rosa Gallica Splendens. Idag  har vi varit och fikat i Kungshamn med min vän Maria (Wikers liv) och hennes P. Så mysigt att träffa dom, det känns som om det var alldeles förlänge sedan sist. Det ska vi försöka ändra på:). Vi har så mycket gemensamt och det är så roligt att våra "män i våra liv" också tycker det är trevligt att umgås. 
Nu ska jag ta med mig Lykke på en runda. Senare blir det godaste kräftorna som vår lokala fiskare kom hit med förut. Så lyxigt att till och med få kräftorna hemlevererade. Kram M 6 kommentarer:

 1. Så mange fine akeleier du har der, Maria! De er i så mange vakre farger.
  Skjønne roser også.

  God helg!
  Klem, Marit

  SvaraRadera
 2. Gillar också lupiner, har haft förut här hemma i en rabatt, men de dog ut, så något ogräs var det inte här i varje fall...
  Ha det fint!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 3. Underbart med långhelg då man känner att man både hinner koppla av och få lite saker gjort.
  Så vackra blommor, gillar verkligen Lupiner också, tycker inte att de är något ogräs. :)
  Ha en fin lördagskväll.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Låter som ett bra sätt att skapa er nya trädgård. Gå runt och känna efter vad man faktiskt saknar på riktigt :) Det är något helt speciellt med att bo nära kusten och få skaldjuren nästan rätt ur sjön.

  HA det gott! Kram, Carina

  SvaraRadera
 5. Acklejornas tid, underbar. Hos oss finns de i alla möjliga former och färger. Ha en fin första juni-vecka. ♥

  SvaraRadera
 6. Härligt och snart stundar ännu en LÅÅÅNG helg, ack så skönt och välbehövligt! Hoppas på några soliga dagar också...
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.