Sabelhagens olivlund

lördag 11 maj 2019

Trädgården just nu

Tog en fotorunda i vår nya trädgård, det är lite spännande att se vad som kommer upp. Det är ju första våren vi bor här, vi flyttade in för 10 månader sedan. 
Jag har inte satt eller planterat någonting nytt alls egentligen, bara några narcisslökar som kom i jorden alldeles för sent, och som kommer blomma lagom till juni;). 

Det är en härlig tid, och jag har följt vår japanska blodlönn när den vecklat ut sina blad allt mer och mer. Ser den perfekt från vardagsrummet. 

Det är endel knoppar på vissa växter som jag inte alls vet vad det kommer bli. Annars är det väl ganska "vildvuxet" eller otuktat eller hur jag ska säga. Inramat av stora ståtfulla gamla ekar. Och jag gillar det:). 

Jo just det, jag har satt tre Dahliaknölar i kruka, dom ser jag mycket fram emot när dom kommer blomma. Men det dröjer ju några månader till. Jag tappade blogglusten helt och hållet, det kändes mer som ett krav. Vet inte om det var att jag började göra inlägg varje dag efter jul, och som tillslut fick mig att bara känna ett tvång att leverera, som fick mig att lägga alla sociala medier åt sidan. 

Detta tillsammans med att mycket hände privat gjorde att jag kände mig helt slut och instabil. 
Jag skrev ju om mitt illamående och yrsel i början av april. 
Det är bättre, men inte helt "som vanligt". Jag försöker ta det så lugnt jag kan och inte slita mig itu bara för att vara till lags och prestera, vara "duktig", engagerad och stå upp mot alla förväntningar. Svårt, men jag jobbar vidare på det:). 

Min fantastiska andra hälft stöttar mig och säger dom magiska orden "Allt kommer ordna sig älskling" <3. 
Så skönt med lördag och helg. 
I går efter jobbet åkte vi och handlade godsaker till helgen, 
och ikväll blir det Flankstek till middag. Första gången vi grillar det. 
Vi har varit ute en sväng, och William har övningskört. 
Lykke har pussat på sin bästa grannkompis Pastis. 
Nu ligger hon i fåtöljen på uteplatsen och inväntar grillningen. Och jag halvligger i soffan mittemot med näsan mot solen. 
Så lugnt och skönt <3 


Tillägg, precis när jag skrivit "så lugnt och skönt", då rivstartar Lykke ur sin fåtölj och jagar ett rådjur som kommit in på vår tomt. 
Jag vrålar på henne att stanna, och hon springer inte så långt. 
Herregud jag fick hjärtat i halsgropen, hon brukar inte jaga rådjuren utan bara titta på dom när vi ser dom på håll. Men detta inkräktade väl på hennes revir. 
Men, men nu är ordningen återställd och grillningen fortsätter:) 
Kram M 
10 kommentarer:

 1. Så glad jag blev över att få se ett blogginlägg från dig, tycker så mycket om det du skriver och dina fina bilder. Men det är också viktigt att kraven på detta inte blir för stora, då kan det kännas alldeles för påtvingat .
  Bra att du tar hand om dig och att du får stöttning av de som är nära dig.
  Känner så mycket igen mig i det du skriver med att ha alldeles för höga krav på sig själv och när det dessutom blir kaos runt en, då är det väldigt viktigt att ta hand om sig själv.
  Låter kul att upptäcka allt i trädgården nu, tycker att det vildvuxna kan vara mycket fint och spännande när man inte riktigt vet vad som tittar fram. Och så vackert med japansk blodlönn, det skulle jag gärna vilja ha i trädgården.
  Var rädd om dig och ta hand om dig själv!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Hej søde Maria.
  Hvor er det mærkeligt: Jeg har haft det lidt som du beskriver at du har haft det, og jeg har udgivet meget få blogindlæg den seneste måned. Jeg har været så lidt på de sociale medier at jeg slet ikke har set at du har skrevet om at du havde det dårligt. Jeg er glad for at høre at du har det bedre, og at din gode mand bakker dig op!
  Jeres have ser skøn ud. Jeg håber I kan nyde den en masse i de næste måneder!
  Knus fra Nana

  SvaraRadera
 3. Vakre blomster, Maria! Så godt at det går bedre med deg. Ta det med ro og ikke press deg til å blogge. Det går bra likevel :)
  Klem, Marit

  SvaraRadera
 4. Thank's for sharing these wonderful photos.
  Greetings
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  SvaraRadera
 5. Där är du ju! Saknat dig och dina inlägg! Förstår dig sååå väl, hade kunnat varit mitt inlägg du skrev...
  Bot och bättring som jag brukar säga, jag har också en hel del att fundera på. Stress och måsten blir man inte glad av tyvärr. Ha nu en skön söndag!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 6. Skönt med bloggpaus, jag har en jättelång haha. Var rädd om dig själv, det är viktigast, alla krav är förödande, det finns en gräns för vad man orkar. Jag har varit där och vänt, förstod också att de största kraven var de som jag hade på mig själv.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Det er en skøn tid her i maj og spænndende at se hvad kommer op i den nye have.
  At blogge skal kun være dejligt og hyggeligt, ikke noget med krav til en selv. Jeg har også oplevet at bloglysten forsvandt i en periode, så tag den med ro.

  SvaraRadera
 8. Mmm man måste ha sig själv för att kunna finnas för andra. Jobb är väl ett måste på sitt sätt men allt annat är inte det. Skönt att ni njuter solen i en vild trädgård under maffiga ekar :)

  Kram! Carina

  SvaraRadera
 9. Välkommen tillbaka! Fint att se dig här igen :-). Det var klokt att lägga sociala medier åt sidan när du känner som du gör. Blogga när du känner att du vill och lusten finns annars hoppa över och umgås med nära och kära i stället. Var rädd om dig! Många varma kramar //Tina

  SvaraRadera
 10. Jeg Maria!
  Du tar så vakre bilder. Du har fotoblikket. Å lage et blogginnlegg hver dag, er som å ha en ekstra jobb. Så bra at det går bedre.
  Klem Anne

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.