Sabelhagens olivlund

söndag 4 augusti 2019

Hemma igen och välkomnas av en blekrosa skönhet







Semestern går mot sitt slut, i går kom vi hem från landet där vi varit och gottat oss i en vecka. Vi var bara hemma och packade om när vi kom hem från Marina, och sedan dagen efter stack vi upp till landet. Vi har haft så sköna dagar, badat mycket och ätit gott både hemma och på restaurang. Suttit ute länge på kvällarna och tittat på Netflix, lyssnat till båtlivet, svalor som flyger och syrsorna som börjar komma allt mer. Jag vill bara ha mer, mer ledig tillsammanstid. 

Men det är inget att orda om, semestern är över för denna gången och vi har haft det otroligt bra. 
Nu ser vi fram emot mysiga kvällar med tänd brasa, såsmåningom. Först vill vi ju gärna njuta sommar ett tag till här hemma. Ta ett kvällsdopp på Lykkepromenaden och sitta på en klippa och se solnedgången. 


Sommarkrukorna har vuxit till sig så fint, och blivit frodiga och välmående. Rosen blommar underbart med sina blekrosa blommor, och doftar helt fantastiskt gott. Jag har tryckt näsan i den flera gånger:) Jag sprutade med "rådjursogillandemedel" innan vi åkte iväg på semester. Annars hade jag garanterat inte haft någon blomning alls. 
Var lite slarvig innan sommaren och sprutade inte när jag såg knopparna började komma, och vips så blev dom rådjursmat över en natt. 
Faktiskt är det så att när jag och Daniel satt här på uteplatsen så kom det en råbock med horn springande genom trädgården. Precis intill oss. Så det är helt klart att jag måste spruta och vara noga med det:) 









Sommarljus var en ny bekantskap för mig. Såg så fina exemplar på plantskolan och ville gärna prova. Och den var riktigt bra. Ger lite höjd i planteringen och lyser vackert i skuggan. Vi har en lite skuggigare tomt, så jag ville gärna ha in lite vitt också. 







Ha en fortsatt fin sommar 




Kram Maria 








9 kommentarer:

  1. Vilken otroligt vacker bild på rosen och alla blommor. Håller med dig helt och hållet att mer ledig tid tillsammans vill man väldigt gärna ha.
    Semestern går lite väl fort, vad härligt att ni haft det så bra.
    Ha en fin kväll.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lotta! Vad glad jag blir, har ju inte fotat rosor på lääänge:).
      Semestern har gått ruskigt snabbt, men nu får vi njuta höst och sätta guldkant på den.
      Kram

      Radera
  2. Välkommen hem igen! Ni verkar ha haft någon som skött om växterna väl när ni varit borta, de ser så frodiga ut!
    Ja, semester kan man snabbt vänja sig vid ;)
    Ha det fint!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Gunilla! Jodå, mina snälla grannar har vattnat och tagit hand om mina krukor så jättebra.
      Kram

      Radera
  3. Gaura är en fantastisk växt och den där helt renvita är extra fin :) Skönt att ni haft en fin sommar och njutit mycket. Kanske, tveksamt, behöver vi jobba för att uppskatta ledigheten... :)

    Kram, Carina

    SvaraRadera
  4. Velkommen hjem! Godt at I har nydt ferien! Det er smukke billeder du viser, Maria - som sædvanlig :-)
    Knus fra Nana

    SvaraRadera
  5. Så skönt det låter, härligt att din semester blev så fin :) Fina soliga dagar här på ön än men ack så skönt att det lugnat ner sig med all turism, den var lite för mycket denna sommar...
    Nåja, ha en fin vecka nu, slöt om dig bland dina ljuvliga blommor!
    Kram Titti

    SvaraRadera
  6. Hej! Du känner inte mig, men brukar titta in på din blogg. Just nu ligger jag i hamnen under ert hus i Marina, och ska äta på Kod Duje ikväll, tänkte att ni har väl provat alla restauranger så ni vet väl vilken som är bäst! Hälsning från Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lotta! Tack för din hälsning, vad glad jag blir. Jag längtar tillbaka till Marina, och blir ju allt lite avundsjuk på dig som är där:)
      Ha en fin kväll
      Kram

      Radera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.