Sabelhagens olivlund

söndag 3 november 2019

Vild och vacker höstbukett







I fredags hämtade Daniel mig på jobbet och innan dess hade han varit förbi hos sin mammas blomsterbutik och plockat upp lite nya fräscha växter. Två ursnygga stora växter på båge, aprikos julstjärnor och den snyggaste höstbukett jag skådat på länge. 
Dom gröna bågarna fyller ut så bra i våra stora vardagsrumsfönster och julstjärnorna står i köksfönstret. Känns så mycket mer ombonat med gröna växter. 
Jag har ju haft orkideer i fönstren innan, och dom är i en mellanperiod nu, ser att knoppar är på gång så kanske till jul att dom blommar igen. Så några fick stå kvar i vardagsrummet medan andra ställde jag upp på andra våningen i allrummet/andra vardagsrummet. 





Men nu vill jag visa er denna fina bukett, den blev så snygg där på bordet. Älskar färgerna, dovt rosa och vinrött. 
Den fick stå i min höga Ernstvas. Jag insåg samtidigt att vaser nog är en liten bristvara här hemma:). 













I går var en lugn soft dag med en liten sväng med bilen för att hämta ut ett paket på Hemköp, tog även vägen om en småbåtshamn. Jo jag vet att vi bor vid havet, men ibland kan det vara trevligt med 'ett annat hav' i nästa vik:). 

Jag lagade fisk till mig och William, dubbelpanerade rödspättafiléer med lagrad ost emellan, det är hans favoritmiddag, och lite får man ju fjäska när han är sjuk. Daniel var ute på galej, en återträff med hans gymnasieklass. 
Det är ganska trist när han är iväg, men men så är det. Så det blev ingen brasa i går kväll, jag tänder inte den själv. Så lite sugen på en söndagsbrasa är jag:) 

I dag vet jag inte riktigt vad vi hittar på, Lykke ska klippa klorna i eftermiddag, men annars en planlös dag. Vi klarade oss torra på morgonrundan, men nu regnar det ute. Hade kanske tänkt ta in mina dahliaknölar, men jag inser att det inte blir...idag heller... Hur svårt kan det vara liksom;). 




Kram Maria 









5 kommentarer:

  1. Då ska jag ge mig ut och titta i blomsteraffärer. Den aprikosfärgade julstjärnan har blivit min favorit och de är tydligen säsongsvara nu och inte sen... Det lärde jag mig förra året. Så tack för tipset :)

    Vaser - man behöver några bastyper och sen vill jag bara ha fler...

    Kram, Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Carina. Aprikos julstjärna är en favorit här hemma.
      Jag behöver basvaser helt klart:)
      Kram och ha en fin kväll

      Radera
  2. Næh, har din svigermor en blomsterbutik! Det lyder da fantastisk! Buketten er vidunderlig. Jeg elsker krysantemum. Jeg var selv lige ved at købe et par abrikosfarvede julestjerner forleden, men jeg holdt mig i skindet ... den dag :-)
    God søndag aften til dig, Maria!
    Knus fra Nana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Nana. Ja det har hon:) Det är lyxigt att bara kunna åka dit ibland och få med sig fräscha växter hem.
      Nu har jag aprikos julstjärnor, och nu vill jag ha aprikos amaryllis:).
      Ha en fin kväll
      Kram

      Radera
  3. Aprikos julstjärna är så fint! Måste köpa en :) Ljuvlig bukett också...ja allt som kan mysa till det och pigga upp humöret i detta höstrusk välkomnas!
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.