Sabelhagens olivlund

söndag 22 mars 2020

Vårblomning i trädgården




Nu har den slagit ut min efterlängtade mörka julros. Jag köpte den förra året, och när den blommat över grävde jag sedan ner den i jorden och nu är den i full gång med att blomma i rabatten. Och jag känner att jag bara vill ha fler, kan hända att det slinker med en eller två i vårens beställning. Det bästa är ju att rådjuren inte äter upp dom. Jag har insett att tulpaner kommer bli svårt här, trots tricogarden. Narcisser däremot går fint, och det finns ju så många fina sorter där också. 


Jag har varit ute och krattat eklöv, trädgården omges av ett gäng vackra större gamla ekar. En av dom står på vår tomt. Dom är så otroligt vackra, så då får man ha överseende med att dom fäller otroligt mycket löv om hösten.. 


 Narcisser i knopp, undra hur dom kommer se ut?





I går hade vi fina vänner på middag, så mysigt att ha er här A&P och tjejerna. 

En skön söndag med övningskörning med William och sedan trädgårdstid medan Daniel lagade mat. 

En mysig helg går mot sitt slut, och som alltid gick den alldeles för fort. Nu sitter vi i varsin fåtölj med datorn i knät och sippar på ett glas vitt. 



Kram M 













7 kommentarer:

 1. Så vakker din julerose er, Maria. Jeg har også lyst på flere av de. Eiker er også så fine trær. De er det ingen av her.
  Narcisser er rådyrsikre, for de er giftige.
  Klem, og ha en fin kveld.

  SvaraRadera
 2. Jeg elsker dine havebilleder, Maria! Og påskeklokkerne er skønne! Jeg vil også have nogle påskeklokker :-)
  Det er helt mærkeligt at læse, at I har haft besøg i går. Her i Danmark er det snart en fjern drøm, at man bare kan mødes med sine venner. Men vi må stadig godt nyde foråret i haven, og det gør vi!
  Knus fra Nana

  SvaraRadera
 3. Hei Maria!
  Himla vakre vårbilder. Klem Anne

  SvaraRadera
 4. Julrosor kan man inte få för många av!
  Kram
  /Anette
  Tidigare Rost och rädisor

  SvaraRadera
 5. Narcisser har ju en fördel till - de doftar ljuvligt :) Jag fick ett mail från Gartneriet Spiren om olika julrospaket. Kolla in deras hemsida - de levererar till Sverige ;)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 6. Men åh vilken undebar julros! Så härlig färg! Såna vill jag också ha någonstans... fråga från hon som inte kan trädgård lika bra... Köper man "färdiga" och planterar ut? Eller köper man typ lök? Och när ska den planteras för att blomma nu... fattar inte, då man ju köper dem på vintern till julen...?
  Kram och ta hand om er!
  /Maria

  SvaraRadera
 7. Åh så vackert! Ja våren kommer i alla fall sakta men säkert med eller utan Coronavirus. Ha en fortsatt fin helg! Kram //Tina

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.