Sabelhagens olivlund

tisdag 6 april 2021

Vår i trädgården

 


Här om dagen gick jag ut med kameran i trädgården. Jag kan knappt komma ihåg när jag gick en fotorunda senast... Det finns ju inte så mycket att fota, för jag har inte alls den typ av trädgård jag hade innan. Men det är ändå kul att se vad som kommit upp. 
Jag trodde inte att vi hade krokusar, men jag hittade allt några stycken. 

Och aklejafröerna som jag strödde ut här och där i rabatten i höstas, är på gång och ser riktigt fina ut. Jag tycker så mycket om aklejor, det är en av mina absoluta försommarfavoriter. Ska bli spännande att se vad det blir för färger på dom. 


Och vem kan få nog av daggkåpa med dagg i bladen? 
Jag var så trött på mina daggkåpor i förra trädgården, så jag tog inte med mig en enda hit. Och det måste jag erkänna att jag ångrar nu. Skulle gärna vilja ha fler än den lilla som finns här. 


Vid denna tiden förra året var narcisserna i full blom. Så är det inte denna kalla vår, men vad gör det:) Dom är ju i alla fall på gång. 
Tisdag idag, och det känns som måndag, och jag är ledig några dagar till. 
Det är otroligt skönt. 

I dag är planen att ta en tur med Vespan och hämta ut Karl Fredriks prosecco som jag beställde innan påsk, men inte hann hämta ut. Jag som åkte Vespa till jobbet varje dag förut, det gör jag ju inte längre (numera har jag drygt tre mil enkel väg) så det är inte ofta jag kör den. Så man får passa på när det finns tillfälle:) Kram Maria 
2 kommentarer:

 1. Hei Maria!
  Ja, er det ikke herligt når vi kan se hva som dukker opp av jorden:)
  Det er en kald vår og mye er forsinket, men det kommer.
  Herlige innlegg tidligere. Dahlia-bestillingen blir bare sååå fin.
  Ønsker deg fine vårdager!

  SvaraRadera
 2. Man blir så glad över det första som kommer upp ur jorden. Även om det inte är så varmt ännu så ger det hopp om vår och värme. Underbara bilder!
  Kram Lotta

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.