Sabelhagens olivlund

söndag 6 mars 2022

Månadsbild mars i min trädgård

 


 Jag var ute en stund i trädgården i går, och tittade på vad som hade kommit upp i rabatterna eller rabatten ;). Jag har ju inte riktigt kommit igång med trädgården här ännu. Det sticker upp narcisser, daggkåporna och aklejorna är på gång. Så härligt. 
Krattade eklöv och åter eklöv... Det blir ju en hel del löv när grannen har typ 100 ekar på sin tomt och "alla" löv blåser in hos oss... Det är otroligt vackert med ekar, men det blir mycket löv...;). 

Jag har (tyvärr) varken något snödroppshav eller blå krokusar som bildar härlig vårflod i gräset:). Men vad gör det:) Jag får köpa på mig tidigblommande lökar framöver. 

Månadsbilden för mars kommer tidigt, för jag inser att jag helt glömde bort att fota i februari.  Så kan det gå:). 







Sötfia stack fram nosen i bild <3. 


Vilka soliga och fina dagar vi har nu. Och det ser ut som det ska fortsätta hela nästa vecka. Underbart. 


I dag ska jag sålla bort några dahlior från min beställning, Hur nu det ska gå till:) Men jag vill begränsa mig till 10-15 stycken. Det räcker när jag ska ha alla i krukor. Och så blir det skön promenad med Lykke, och fika i solen. Älskar fika. 


Ha en fin dag 


Kram Maria 









2 kommentarer:

  1. Fint med månadsbild och tusenskönan var himla söt. Det är fint att kunna börja med små saker i trädgården och ta vara på vädret. Jag som odlar mycket lundväxter och rhododendron är ju väldigt glad i ekbladen :)

    Kram, Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tänkte faktiskt på dig medans jag krattade :). Men det är lite väl mycket löv ;). Den är så söt lilla tusenskönan, lite blomning i alla fall.
      Ha en fin dag
      Kram

      Radera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.