Sabelhagens olivlund

lördag 2 juli 2011

Framsidan ser ut som en hård stenöken!

I dag har jag varit ute och fotat vår framsida. Jag är jättenöjd med stenläggningen som min sambo, D, gjorde två år sedan. Men den behöver mjukas upp. Jag har lite idéer, men behöver en spark i baken för att komma igång. 
(klicka gärna upp bilderna)

Välkomna hem till mig! 

Mot förrådet. 
D ska göra/mura ett likadant trappsteg vid förrådet som vid trädäcket. 
(I knott/smågatsten). 

Usch vad det ser ut, ångrar nästan att jag visar...
Här tänker jag mig en spalje från förrådet mot häcken för att dölja svarta plastkrukor mm. D får bygga en stor träkruka/låda som jag kan plantera klematis i som kan klättra på spaljen, och så något mer i krukan? 
Marktäckare, förslag?, ska planteras nedanför häcken. Sonen, W's svarta ramp som står lutad mot förrådet kunde jag ju ha flyttat innan jag fotade.

Här tänker jag mig också en stor trälåda med växter som tål sol. Det är sol hela dagen. Jag vet inte vad för växter som kan gilla läget här, förslag? En tanke var en klematis i körsbärsrött, (Södertälje?) samma som dörren, som skulle klättra på staketet. Då kunde jag har den lådan på trädäcket innanför staketet, så den inte får det så varmt om fötterna. Knotten ska inte ligga där sedan. 

En annan idé skulle kunna vara att ha en båge från förrådet över till staketet, så det blir som en portal. Med rosor och klematis. Då får jag flytta på Hortensian i rabatten. 

Vy från ytterdörren

Här vet jag inte riktigt vad jag ska göra för att dölja slangvindan. Snygg är den inte, men den måste vara där för vattnets skull. 

Ja, som ni ser har jag en hel del att fundera på:)). 
Är det någon som har en idé eller tanke så tveka inte att skriva den. Jag blir jätteglad! 

Maria
Som har ett perfekt trädgårdsväder i dag, med mulet lite blåst och 23 grader. 
1 kommentar:

  1. Verkligen jättefina stenläggningar det kommer bli ännu finare när du får till ditt gröna och klättrande växter! Hoppas vi får se sen! (:D Tack för titten!

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.