Sabelhagens olivlund

lördag 23 juli 2011

Kalas i Marina

D's morfar fyllde år i torsdags och vi var där på kalas. De bjöd på grillat och tårta. 

Här håller vi på att duka. 


Grillmästarna är i full gång! 


Ser riktigt gott ut. 
Sedan var det tårta


De odlar mycket på tomten som druvor, oliver, fikon, mandel, squash, paprika, potatis, olika sorters sallad, tomater och lök. Matkällaren är välfylld av potatis i stora säckar. 
De skördar potatis tre gånger om året. 

Vet inte om det blir fler inlägg från Marina, vi ska ju bege oss hemåt på måndag morgon. Det lär ju finnas en hel del att greja med i trädgården när vi kommer hem! Så som det har regnat! Vi har bekanta som bor i vårt hus, och de hjälper oss med att klippa gräsmattan och det är verkligen jättesnällt. 

Vi har skickat in de sista ändringarna på husritningarna till arkitekten i dag, (bla flyttat diskbänken till motsatt vägg i köket, dusch istället för badkar i badrummet på övervåningen) så nu hoppas vi att det är klart för skicka in för bygglov i nästa vecka!!! 

Nu ska vi gå till restaurang Pet Ferala här i Marina och titta på fotboll. 

Split Hajduk vs Barcelona!! 

Maria 2 kommentarer:

 1. Vilken härlig fest ni varit på, roligt att höra om livet på er favoritplats! Så kul att se alla växter och tre potatisskördar!! Inte illa! (;D Hoppas allt går bra med ritningarna.

  Välkommen hem till Svedala igen!

  SvaraRadera
 2. Vilken fest och vilken plats och odlande av så mycket gott. Roligt att ta del av denna plats genom dina bilder och berättelser.
  Ha en skön söndag
  Kram Susanne

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.