Sabelhagens olivlund

måndag 29 augusti 2011

Marina-designtankar

Sitter här och drömmer lite om hur det kan komma att se ut i vårt hus i Marina (Kroatien). Hittade de här underbara bilderna som jag bara måste få visa er. 

Projektet har kommit så långt som att vi väntar på den sista underskriften från en av grannarna, innan arkitekten ska skicka in för bygglov.Vi hoppas han kan göra detta under nästa vecka. Sedan säger arkitekten som varit i kontakt med stadsbyggnadskontoret att ett bygglov beviljas inom 6 veckor. Men vi tar ganska lätt på den tidsangivelsen...:)). Sedan ska vi börja diskutera med byggföretag/entreprenörer på plats. Vi har redan några krokar ute, så vi får se hur det går. 
Behöver jag tala om att längtan dit är stor:))). 

Vilken trädgård!!! 

Dock blir det ingen pool hos oss, vi har hela havet istället;)


Mysig korridor på övervåningen, som leder till sovrum och badrum. 


Lite strikt stil för att vara oss men vi gillar det. 


Ett stilrent badrum i ljusa färger vill vi gärna ha. Så skönt att få drömma sig bort en stund


Maria 

14 kommentarer:

 1. Waaawooo....jeg er bare LITT misunnelig:)
  Dette er kjempeflott,Maria....og jeg forstår at du lengter..gleder meg til å følge med videre,håper det ordner seg snart:))

  SvaraRadera
 2. Ett sånt äventyr ni står inför! Tänk att få bygga sitt eget drömhus... i sådana fina omgivningar (som du visat tidigare) dessutom. Jag önskar er all välgång med ert husbygge.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Så helt fantastiskt det måste vara med ert husprojekt. Håller tummarna att bygglovet går igenom enligt tidsplan och att ni hittar några bra byggare!!! Blir lite nyfiken: är det ett fritidshus eller ska ni flytta dit?

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 4. Oj så spännande det måste vara....och svårt. Så himla mycket att tänka på och så långt borta....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 5. Det där är ju ett riktigt fint hus, nästan ett palats! Kan tänka mig att du längtar och att det är spännande. Egentligen är det väl inte så långt bort, det finns ju många som åker till sina semesterhus i Thailand och så. Det är ju längre i mina ögon..då stannar man väl säkert några veckor eller längre förstås. Håller också tummarna på att det praktiska löser sig snabbt och att ni kommer igång!

  Ha en bra dag i regnet!

  SvaraRadera
 6. Åhhhhh, vilket hus och vilken miljö...önskar all lycka med husbygget.
  Kram Susanen

  SvaraRadera
 7. Vilket vackert hus...och vilken miljö!!! Temperaturerna var inte så dåliga heller, förstår att du längtar. Hoppas ni kommer igång enligt planerna.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Det här med favikon. Man öppnar instrumentpanelen. Sedan klickar man på fliken DESIGN (detta hade jag missat i mitt tips) Då kommer en rå designbild upp över de olika elementen upp. HÄR finns då fliken med favikon längst upp till vänster. Bilden ska vara liten och kvadratisk för att kunna laddas upp. Lycka till! Du skulle ju ha en oliv tycker jag :-)

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 9. Å jeg forstår godt at du drømmer deg bort i vente på denne plassen. Blir spennende å høre fremgangen. Jo du jeg koser meg veldig i hobbyhuset også blir det toppers til neste sommer med stor terrasse utenfor. Der skal duftende klatreroser vokse sammen med mange andre planter. I vinter blir det planlegging og tegninger av den delen av hagen. Så bretter vi opp ermene til våren og setter i gang. Hei så lenge. Klem Merethe

  SvaraRadera
 10. Ser fantastiskt ut!! Härligt att kunna drömma sig bort till kroatien! Kram

  SvaraRadera
 11. Vilken dröm!

  Själv vill jag flytta till Frankrike men pengarna finns inte till att köpa en lägenhet.....än. :)

  Tack för att du kikar in till mig och lämnar så gulliga kommentarer! :)

  Kram Åse

  SvaraRadera
 12. Oj, vad spännande! Blir det flytt för gott eller blir det ett fritidshus månne. Stort äventyr är det vilket som, och kan tänka mig att det blir en annorlunda trädgård mot i Sverige.

  SvaraRadera
 13. Så underbart! Till och med jagbörjar drömma mig bort...

  SvaraRadera
 14. Så härligt! Förstår att ni drömmer, hoppas allt går igenom som det ska så ni kan sätta igång! (:D

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.