Sabelhagens olivlund

torsdag 1 oktober 2015

Att undra hur jag tänkte...


Det kom ett paket på posten, eller rättare sagt med hemleverans så det låg utanför dörren när jag kom hem. Ett paket jag väntat på innehållande växter, inte många alls men en liten höstbeställning. 
Öppnade paketet och där fanns ju superfina Höstanemonen 'White Swan'. Japp, jag ska ge anemonerna en chans till. De vill inte alls trivas hos mig, försökt många gånger utan att lyckas. 

Lånad bild 


Lånad bild 

Men sedan när jag såg vad som fanns i det andra paketet blev jag minst sagt förvånad, en ros?! Har jag verkligen beställt en ros?! 
Kan inte överhuvudtaget minnas detta. Hittar min beställningsbekräftelse och jodå, där står klart och tydligt 'Amber Cover' marktäckande ros. Undra hur jag tänkte där? Jag behöver liksom inte fler rosor, och när jag gjorde denna beställning minns jag att det var höstblommande perenner jag var ute efter. 
Nu är ju rosen supersöt, så det är inte det. Jag blir bara så fascinerad av att jag inte alls minns detta. Och jag kan ju inte skylla på att det var så himla längesedan heller, i början av augusti la jag beställningen (eller så har jag helt enkelt klickat i fel växt på beställningen..)  Ja, ja hur som helst jag har i alla fall fått en jättefin ros till;) 

Lånad bild 

Lånad bild 
Undra vart jag ska ha den, får googla runt på fina samplanteringar. 

I går kväll kom min mamma hit, så idag blir det en sväng på stan med lite shopping och middag. Mysigt. Måste bara iväg till jobbet några timmar först. 

Ha en fin dag 


Kram Maria 
9 kommentarer:

 1. Samma här, bet inte hur många gånger jag försökt med höstanemoner. Den är jättefin! Och rosen, ja antingen är det minnet eller så blev något fel, men det är nog meningen att du ska ha den.

  SvaraRadera
 2. Den rosen har jag också. Den lyser som bärnsten i rabatten, älskar den. Lycka till med blommorna. Om du har någon granne som har en höstanemon så kan du kanske få en rot av den kan vara lättare om de redan finns hos er. Har testat det och det gick bra.
  Ha det gott med din mor
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Høstanemoner er vanskelige å få til ja, jeg har prøvd mange av de jeg også uten å lykkes. Jeg har en som jeg har fått av en venninne fra hagen hennes, og den trives som bare det, men ikke de jeg kjøper...

  Vakker rose du hadde bestilt selv om du hadde glemt den bort. Håper den vil trives hos deg!

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 4. Måske vidste dit ubevidste at du ikke har roser nok - måske kan man aldrig få roser nok ;-) Den er i hvert fald fin! God fornøjelse til dig og din mor i eftermiddag og aften!
  Knus

  SvaraRadera
 5. Och här sitter jag och skrattar!!! Det är alltså inte bara jag då......skönt att höra! Ibland går det lite för fort här vid datorn och man blir så frestad......
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Ordered or not ordered, this yellow rose 'Amber Cover' looks lovely and definitely will find a good spot in your garden.
  Have a good time with your mother!
  Regards, Janneke

  SvaraRadera
 7. Hehe, kul med lite överraskningar :) Amber Cover är ju hur som helst jättefin! Jag hade en ett tag, den men blev tyvärr inte så långlivad. Lycka till med din!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig blogg du har. Underbara trädgårdsbilder som ger mkt inspiration :-)
  Mvh Jennie

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.