Sabelhagens olivlund

måndag 12 oktober 2015

Markis till vår altan

Vi är så nöjda med vår altan, det blev bättre än jag föreställt mig. 
Det har varit mycket jobb och den är inte helt klar ännu, men vi har haft många underbara stunder där i sommar. Loungegruppen som vi köpte i våras är jag toknöjd med. Vi har ett äppelträd intill altanen som ramar in fint och ger viss skugga, och gör att det känns ombonat och mysigt, men jag känner ändå att det är något som saknas. Jag vill kunna sitta där i gassande sol och även om det kommer ett lätt regn, bestämma själv om jag vill ha sol eller skugga. Och jag har blivit mer och mer känslig för solen, känner mig helt enkelt kokt av för lång stund i gassande sol, kan det vara åldern?;) Vi är mer och mer inne på att köpa en markis, en stor rejäl som täcker antingen matplatsen eller loungedelen. Googlade runt lite och hittade till markisinfo, där de hade mycket att välja bland. Både terassmarkis och även solsegel som jag tycker är jättefint. Och något som jag inte visste fanns, ett terasstak, så smart och snyggt. 
Sedan kan man matcha detta med markiser till fönstren också, vilken dröm. Men en sak i taget:) Vilken färg ska man välja då? Tror det är mest praktiskt med en enfärgad, och kanske ska vi hålla oss åt det gråa hållet som både hus och dynor är i. 

 Visst skulle det bli snygg med en markis som känns som ett tak här:) 


Första arbetsdagen avklarad, alltid gott när måndagen är gjord. 
Senare blir det en sväng till djurbutiken för kloklipp på Lykke. 


Ha det gott 


Kram Maria 

10 kommentarer:

 1. Låter perfekt, och slår ni till nu kanske det
  är bättre pris.. Grått tror jag blir jättefint.
  Så fint ni har därute.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 2. Jeres terrasse er så fin! Og det lyder perfekt med en grå markise. Den er god i både sol og let regn. Vi plejede at have en markise, og vi savner den nu når det drypper lidt, og vi bliver nødt til at gå ind.
  Held og lykke med projektet :-)
  Knus

  SvaraRadera
 3. En markise der blir nok veldig fint. Grått passer godt til resten av terrassen. Tak over det hele hadde nok også vært herlig.

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 4. Lykke til med planene !
  Vi har nå fått markise (3 deler) som dekker hele terrassen. Da kan vi litt velge sol eller skygge :-)
  Eirin

  SvaraRadera
 5. Vilken fin altan! Urläcker och klart att ni skall ha något över så man får ett tak, liksom! Låter förståndigt med något diskret tycker jag också. Kommer att bli kanon! Ser fram emot att få se det så småningom!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Så fint på er altan. Vi har markis, bra att man bara behöver ha den ute vid sol men nackdelen är när det blåser lite då kan vi aldrig ha den ute.... Kram

  SvaraRadera
 7. En underbar altan och loungemöblerna är supersnygga
  Jag kan tänka mig att det blir snyggt med en stor markis

  ha en fin dag
  kram Sandra

  SvaraRadera
 8. Underbar altan ni gjort! Blir säkert jättebra med en grå markis också!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 9. hei!
  Terrassen har blitt så fin. Med markise blir det som et innerom ute. Det er deilig å sitte ute under tak når det regner. Liker så godt å sitte ute og høre regnet.
  Klem Anne

  SvaraRadera
 10. Jag röstar på markis! Blir mer "utomhuskänsla" då till den fina altanen...men bara som jag tycker :)
  Kramis,
  Titti

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.