Sabelhagens olivlund

söndag 18 oktober 2015

Höstnytt i krukorna

Nu har jag äntligen höstat i krukorna utanför dörren, lite ljung har jag planterat. Hade inte hjärta att slänga sommarblommorna på komposten, de är fortfarande fina. Tids nog tar frosten dem. Tycker det är fint med alla nyponen på rosen Frankfurt i bakgrunden, det bli som en levande fondvägg.  

Olivträden kommer stå ute ett bra tag till, de trivs bättre där än inne. Har ingen bra plats att förvara dem på tyvärr. Det får väl bli i garaget där det är både för varmt och för mörkt. Jag har tre mindre och ett större olivträd som vi köpte i våras, och jag vill för allt i världen inte att de går under nu i vinter. 

För första gången provade jag att ha plättar i luften ute, det har funkat jättebra. Här är det dags att flytta in snart, det har varit en natt med -0,5°, och det klarade den. Nu ser det ut att vara plusgrader på nätterna ett tag till så då får den stå kvar ute. 

Hortensian som ni skymtar i bild bakom plättarna i luften har jag i kruka ute året om. Kanske vore det bättre att flytta den till en rabatt,  får se om jag har lust till det. 


I går började vi göra om i Williams rum, ut med allt (det var en hel del grejer, så allt kommer inte få flytta tillbaka:). Daniel målade väggar, jag och målade elementet och rören som går utvändigt i taket. 
Nya möbler ska köpas in, en säng, fåtölj eller soffa och ett skrivbord, och så vill jag hitta snygga detaljer. Det finns en del att göra:) 


Ha nu en skön söndag 


Kram Maria 


9 kommentarer:

 1. Det bär emot att slänga all växter som är så fina än. en efter en åker de dock iväg och det blir nåt nytt. Olivträden har jag också ute så länge det går de tål lite kyla( om de vant sig vid det) Då finns också större chans att man kan få oliver året därpå då i alla fall blommor. De är söta. Ska till kolonin och se hur mina bollkryss mår det är nog dags att rensa bort dom , få se vad jag hittar på sen.
  De blev så fint och inbjudande vid din dörr med ljungen
  Ha det så gott och lycka till med renoveringen
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Jättefint med krukorna. Kan inte heller slänga sommarblommor som är fina, flyttar runt och flyttar runt. Imponerande att hortensian går med på att stå i kruka året runt, fast det är väl lite mildare hos dig.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Så fint och höstigt du fått det hos dig. Jag önskar att jag kunde säga detsamma. Här tog den starka frosten förra veckan alla blommor i balkonglådorna och mina Plättar i luften strök med, så nu ser det för bedrövligt ut. Måste verkligen göra något åt det.

  Ha en fin vecka!
  Kram, Karin

  SvaraRadera
 4. Vad fint det blev med krukorna! Blir lite avis när jag ser hur alla piffar. Jag orkar inte riktigt känner jag. Fast jag vet att det blir så fint så finns inte riktigt energin till fixandet där. Men plötsligt händer det kanske!

  Kram Louise

  SvaraRadera
 5. Härligt med höstkrukor. I år har jag bara några få har liksom inte kunnat slänga sommarblommorna hur många gånger jag än försökt. Fina krukor du har. Jag har fastnat i insta träsket för tillfället. Det är en del att lära sig.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 6. Vilka stämningsfulla foton, wow! Vilka färger och så fint du gjort, vackra urnor också. Tack för fin inspiration! Jag har inte kommit till skott med höstplanteringen ännu, har fullt upp med att måla staket och montera hängrännor - my god vad mycket det är att göra hela tiden!! Puh...

  Kramar aka

  SvaraRadera
 7. Så fint med ljungen och den hängande växten,
  och det passade bra ihop med dina sommarväxter.
  Här har vi haft flera minus på mornarna och frost, fast
  jag grävde ner min hortensia redan i augusti.
  Fin vecka och kramar/AM

  SvaraRadera
 8. Hei!
  Fint det ble med nye høstkrukker. Har det akkurat som deg, det er vanskelig å hive sommerblomster på komposten når de fremdeles blomstrer.
  Vi har også et oliventre som jeg håper vil klare å overvintre inne. Krysser fingre.
  Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
 9. Så flott det er ved inngangen din!
  Og oliventreet ditt er bare nydelig. Jeg har ikke noe overvintringssted..derfor har jeg ikke sakffet meg et...men det frister veldig når jeg ser ditt:)
  Fin kveld til deg:)

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.