Sabelhagens olivlund

onsdag 20 januari 2016

Nya växthusdrömmar


Som jag skrivit om förut så har mitt älskade växthus kraschat. Och tanken på att vara utan känns så avlägsen. Men jag börjar få ont om plats i trädgården, och jag har funderat fram och tillbaka på hur jag skulle kunna få till det på bästa sätt. Det finns en given plats i trädgården, men den är inte tillgänglig just nu, men kanske nästa sommar. Det är där sonens studsmatta står, han har en större variant och om jag tar bort några vinbärsbuskar och hallonsnår, så finns det gott om plats. Det svåraste blir att förhandla med sonen;). 
Jag hittade flera fantastiskta engelska växthus hos Vansta Trädgård .  
Kikade runt där inne, och oh my säger jag bara sååå mycket fint. 
Där fanns allt för att drömmen ska gå i uppfyllelse. 


Det här Victorian Grand Classic, skulle bli som ett smycke i trädgården. Tänk vilken lycka om man skulle kunna ha ett sådant. Ett rymligt växthus på 12,3kvm. Ungefär den storleken jag tänkt mig, och med den där superfina nockdekorationen. Och att växthuset ska stå på en mur vill jag gärna. Det ger en ombonad känsla. Det hade jag ju på mitt gamla också. 

Rosorna hade blivit närmsta granne med växthuset. 

Nu har jag ingen jättebra bild på platsen som jag tänkt mig. Har ju alltid försökt att undgå att fota studsmattan:) 
Men här ser ni ungefär i alla fall:) Bakom plommonträdet. 

Till vänster i bild bakom rosenhäcken. Den höga rossenhäcken har jag haft för att försöka skymma studsmattan, så nu kan jag klippa ner den och inte ha den fullt så hög. För nu har jag inget att dölja:). 
Mitt nuvarande växthus som inte längre är helt, det ska jag montera ner i vår. 


Jag fortsätter drömma :) Kram Maria 

14 kommentarer:

 1. Härliga drömmar! Och drömma kan man ju göra ett tag innan man kommer så långt så man börjar fatta beslut :) Växthusen du länkar till ser verkligen underbara ut, inte svårt att förlora sig där! Lycka till med ditt fortsatta planerande och dina drömmar, det kommer säkert att mynna ut i något jättebra!
  Ha en fin dag!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 2. Å drømme er gratis, så det er godt at vi kan gjøre om vinteren uten at det koster noe :)
  Det finnes så nange fine drivhus, ja...

  Ha det godt!

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 3. Fint växthus men jag funderar lite över dörren, den ser ut att öppnas inåt - är inte det opraktiskt?
  Lycka till med förhandlingarna!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. Det är såna drömmar man får ha för sig nu i snölandet vi fått. håller med dig att det räcker med snö nu Är så sur över att jag inte kan ta mig till kolonin just nu.
  Ha det gott och lycka till med dina drömmar
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. Høres ut som en deilig drøm :) Syntes du skal gjøre alt du kan for å oppfylle den. Du som er så flink med planter- tenk så mange fantastiske herlige timer det kan bli i det nydelige veksthuset. Det er jo helt skjønt :)

  Ha en fin dag

  Klemmer fra Monica

  SvaraRadera
 6. Jag ser det redan framför mig hur det står där i din trädgård, växthuset! Dom har verkligen fina växthus på Vansta. Och det kommer att bli så fint! Och med rosa rosor intill! Jag bara väntar!!!!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Det ser skønt ud, så bliv ved med at drømme. Jeg er SÅ GLAD for mit orangeri/væksthus, det er et fantastisk sted året rundt.

  Hilsen Maria

  SvaraRadera
 8. Vilket underbart växthus! Om jag någon gång i livet skall ha ett växthus, vilket troligen inte blir, men i alla fall... då skall det vara ett sådant! ;) SÅ himla fint!
  Känner igen mig i det där om studsmattor...försöker också undvika att ha dem på bild, och den dagen barnen är för stora för den, så åker den ut!! Det finns ju så mycket annat roligt som kan få plats i en trädgård, visst!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 9. Hvis vi ikke havde drømmene så var det kedeligt.....jeg er betaget af dit væksthus og skønne have...

  SvaraRadera
 10. Hei!
  Å drømme om veksthus, er en vakker januardrøm. Det hender ofte at drømmer blir til virkelighet. Klem Anne

  SvaraRadera
 11. Tänker spontant att då slår du två flugor... En ny rabatt där gamla stått och ett växthus. Låter underbart så dröm på. Drömma måste man för att må bra.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 12. This will be a wonderful greenhouse in your garden, I love it with the pinnacles on top. You still have some time to dream about it, but once you will have such a beauty.

  SvaraRadera
 13. Tråkigt med det gamla växthuset, men underbart att drömma om ett nytt! :) Det ser jättefint och skulle bli jättefint, finare än studsmattan. :) Lycka till med förhandlingarna med sonen. :)

  SvaraRadera
 14. Nydelige veksthus!...dette er noe å ønske seg:)
  Fine bilder fra sommerhagen din :)

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.