Här kommer ett tips på lördagsfika. En riktigt god kladdkaka kan ju aldrig vara fel:) Gjorde denna i går och vi fick en mysig kvällsfika i soffan.
Lite vår på köksbordet med en söt rosa primula. Och min älskade Spodekopp, så himla fin och god att dricka te ur.
Sötaste ljusrosa färgen som piggar upp hela köket och sprider vår omkring sig
Seg kladdkaka
50g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0,5 dl matolja
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50g mörk kvalitetschoklad 70%
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°
2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant
3. Vispa ägg och socker poröst
4. Rör ner smör och olja i äggsmeten
5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.
6. Häll smeten i formen och strö över krossade chokladbitar.
7. Grädda kakan i 30 min. Pudra med florsocker och servera med lättvispad grädde.
Så himla gott med chokladbitarna ovanpå som smälte och gav en lite annorlunda konsistens.
Tänk bara på att inte ha inne den för länge, kolla noga. Jag tror jag kan haft inne min någon minut för länge, men den var supergod ändå.
I dag blir det några ärenden och provkörning av en ny bil.
Och fika förstås, mycket kladdkaka kvar:)
Kram Maria
Den kaken så veldig god ut! Du baker så mange gode kaker :)
SvaraRaderaLykke til med prøvekjøring av bil!
Klem, Marit
mmm, den ser fantastiskt god ut! Och thekoppen ser inte dum ut att dricka the ur, förstår att den är god!
SvaraRaderaKram Gunilla
Mmmmm, gott gottigottgott! Tack för receptet!
SvaraRaderaTrevlig helg, kram
Agneta
Mums. De skall vara riktigt sega och din ser så god ut.
SvaraRaderaTack för fin kommentar
Önskar dig en fortsatt skön helg.
Annika
Åh så god den ser ut, jag som sitter här och kämpar mot mitt chokladbehov ;) Kram
SvaraRaderaGode kaker blir aldri feil, og denne så da veldig god ut. Flotte bilder!
SvaraRaderaKlem Vivi
Mmmm, ser deilig ut! Takk for tipset :-)
SvaraRadera