Jag har provat att baka vaniljbullar eller solskensbullar som de också heter, hittade receptet hos den här duktiga tjejen.
Första gången jag ger mig på att baka bullar:)
Det har liksom inte blivit av innan, för min mamma har alltid försett oss med alla sorters bullar så jag har inte behövt baka själv. Men nu var det dags.
Vi fick med oss så goda kanelbullar hem från landet, så jag tänkte att det här blir lite variation.
Bullar på jäsning.
Det har liksom inte blivit av innan, för min mamma har alltid försett oss med alla sorters bullar så jag har inte behövt baka själv. Men nu var det dags.
Vi fick med oss så goda kanelbullar hem från landet, så jag tänkte att det här blir lite variation.
Bullar på jäsning.
Pensla de varma bullarna med smält smör och doppa sedan i socker
Volia... färdiga :)
Det är så otroligt skönt att ha lata dagar tillsammans. Älskar att vara hemma allihop:)
Kram Maria
Det här behöver du till 25-30 vaniljbullar :
50 gram jäst ( för söta degar )
150 gram smör
1/2 msk malen kardemumma
5 dl standardmjölk
1 kryddmått salt
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk bakpulver
11-13 dl vetemjöl
1/2 msk malen kardemumma
5 dl standardmjölk
1 kryddmått salt
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk bakpulver
11-13 dl vetemjöl
Smält smör
Socker
Socker
MarsanKräm ( Vanlig som blandas med mjölk går jättebra)
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Värm upp mjölk och smör, kardemumma, socker och salt till fingervarmt ca 37 grader.
Blanda ihop lite smörvätska med jästen, lite i taget, tills den löst upp sig.
Rör ihop bakpulver med ett par deciliter mjöl och rör ner i degvätskan.
Värm upp mjölk och smör, kardemumma, socker och salt till fingervarmt ca 37 grader.
Blanda ihop lite smörvätska med jästen, lite i taget, tills den löst upp sig.
Rör ihop bakpulver med ett par deciliter mjöl och rör ner i degvätskan.
Fortsätt sedan att rör ner resten av mjölet, spar eventuellt lite tills du bakar ut. Degen ska inte bli för hård,minska då hellre på mjölet. Så att inte bullarna blir för hårda och torra sedan när de har gräddats.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 40- 50 minuter.
Baka sedan ut den, arbeta den smidig och dela den i ca 25 stycken delar.
Rulla ut och lägg varje bulle på en plåt med bakplåtspapper.
Tryck sedan en grop i varje bulle med mjölad tumme och fyll i med vaniljkräm.
Låt dessa bullar jäsa ytterligare i 40 minuter. Vispa ett ägg för hand, och pensla bullarna innan gräddningen.
Ställ ugnen på 225 grader.
Och grädda dem sedan i mitten på ugnen i 5- 8 minuter. Eller tills de har fått fin färg.
Smält smör i och häll upp socker i en annan skål.
Pensla de varma bullarna med smöret och doppa gensat i strösockret.
Låt bullarna svalna på galler.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 40- 50 minuter.
Baka sedan ut den, arbeta den smidig och dela den i ca 25 stycken delar.
Rulla ut och lägg varje bulle på en plåt med bakplåtspapper.
Tryck sedan en grop i varje bulle med mjölad tumme och fyll i med vaniljkräm.
Låt dessa bullar jäsa ytterligare i 40 minuter. Vispa ett ägg för hand, och pensla bullarna innan gräddningen.
Ställ ugnen på 225 grader.
Och grädda dem sedan i mitten på ugnen i 5- 8 minuter. Eller tills de har fått fin färg.
Smält smör i och häll upp socker i en annan skål.
Pensla de varma bullarna med smöret och doppa gensat i strösockret.
Låt bullarna svalna på galler.
Så goda de ser ut! God fortsättning på nya året. Kram
SvaraRaderaMmm ser smaskens ut! Har själv inte testat på att göra dessa men blir sugen nu :)
SvaraRaderaGod fortsättning till er
Bullar är busenkelt att baka och uppskattas alltid av barn och barnbarn.
SvaraRaderaKram
Hej Maria.Tak for opskriften til de lækre boller.........dem må jeg da også prøve at bage på min nye Kenwood maskine.
SvaraRaderaVi må ha noget at hygge og varme os med her i dette kolde vejr.
Rigtig god weekend Knus Jette
Mumsigt värre! Jag som har bestämt mig för en socker fri januari,,, oh abstinens! Men så gott! Fina bilder!
SvaraRaderaNam, de så veldig gode ut! Boller er veldig enkle å lage, og de smaker jo så godt. Kos deg med bollene!
SvaraRaderaKlem, Marit
De ser mumsiga ut. Inget för mig, dock. Har glutenintolerans och den där typen av bullar brukar inte bli bra utan vetemjöl.
SvaraRaderaFår trösta mig med att det är bra för figuren!
God fortsättning
Laila