Sabelhagens olivlund

onsdag 2 augusti 2017

Det kanske inte gick så himla bra


Daniel har hållit på och grejat med båten, bytt batteri, nya kablar, tvättat och tankat fullt. Reservdunk med. Allt var perfekt. Nu var det dags att sjösätta den.
Sjösättningen gick galant, bättre och snabbare än det brukar. 
På med flytvästar, i med oss alla och i väg i den sköna kvällssolen.
Åkte kanske i 10 minuter så dog motorn... 
Vi fick ankra lite hastigt med för och akterankare. Klipporna var bara 5 meter bort och vinden låg på utifrån. Efter Daniel gjort felsökning, såg han att det var ett hål i bränslefiltret. Så bränslet kom inte fram till motorn.  Daniel försökte pumpa fram bensin och starta igen och igen men den vill inte. Tillslut ringde jag Sjöräddningen och de var så tillmötesgående och ville verkligen försäkra sig om att allt var bra och att vi hade flytvästar på oss. De skickade ut en sjöräddningsbåt från Fjällbacka. Undertiden fortsatte Daniel att försöka få igång motorn. Han kopplade loss slangarna från bränslefiltret, kopplade på handpumpen till slangen direkt till motorn. Och pumpade sedan bensin från öskaret. Efter något som kändes som en evighet så startade den äntligen! Tjohoo så skönt! Jag ringde larmcentralen och Sjöräddningen igen och sa att vi fått igång motorn och att de inte behövde komma. Upp med det ena ankaret och sedan drog och slet jag och William det andra, men det satt som berget. Måste ha kilat sig fast under en sten. Så tillslut fick vi inse att vi inte skulle få upp det och släppa i linan. Hej då till det ankaret och linan. Men det är ju värdsligt med ett ankare och en lina tänkte jag. 
(Fick sedan reda på att bara linan kostade 1000kr. Men Daniel tyckte att vi gjorde helt rätt, det är bara materiella ting) Daniel fortsatte pumpa i bensin från öskaret, undertiden vi körde i låg fart in till bryggorna. 
Rätt skönt att vara på land igen:). Allt gick bra och vi är en erfarenhet rikare. Lykke tog det hela med ro och låg och halvsov i vågskvalp och havsvindar.  

Ett nytt bränslefilter ska vi köpa och sedan ska vi flytta den till vår båtplats. Nu ligger båten förtöjd vid en gästbrygga. 
Hoppas det blir en tur med båten om vädret tillåter. 


Kram Maria 

  

1 kommentar:

  1. Nämen - oj då! Ja, det var en annorlunda tur! Snacka om att bokstavligt sitta i sjön...
    Skönt att det ordnade sig till slut! Och...ni hade ju i alla fall tur med vädret...

    Kram // AH

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.