Sabelhagens olivlund

tisdag 14 november 2017

Mysigaste ljusstaken Skultuna Collage i vardagsrummet och en fråga


Jag tänder mycket levande ljus om kvällarna, kan inte vara utan det denna mörka årstid. För två jular sedan fick jag den snyggaste ljusstaken man kan tänka sig, den har allt:). Värmeljus, kronljus och blockljus, ett collage av ljus, allt i ett som ger ett jättemysigt sken. 
Bilderna tog jag i helgen innan det blev mörkt. 
Jag funderar på att ändra om lite på skänken där, jag är ju dock inte så ombytlig av mig. Lyktor och annat pynt blir lätt stående där jag först placerar ut det. Kanske för att jag redan blir nöjd från början, eller för att det skapar en skön känsla att inte flytta runt på saker hela tiden. (Tycker jag...) Sedan är det klart att en "gammal" lykta kan kännas som ny igen om den får ett nytt sammanhang. Och jag tänkte jag skulle försöka bli lite mer "tuff" i min inredning och prova att ändra om lite mer efter årstid. Får se hur det går, har ju som sagt inte varit så duktig på det hittills. Jag som inte ens byter kuddar i soffan efter årstid:). Men oj vad jag tycker det är snyggt med ett vinterpyntat vardagsrum i bästa Lexingtonstil. Men jag är mycket tveksam till att jag får till det här hemma:). 


Ljusstake Collage från Skultuna här 
Ljuslyktor på skänk och soffbord från Slettvoll här 


En sak får ni gärna hjälpa mig med. 

 Detta blir vår första jul i lägenheten och vi har bredare fönster här än vi hade i huset. Här har vi två lampor i fönstret i vardagsrummet, och jag funderar på om vi även ska ha två adventsljusstakar också, eller om det räcker med en? Eller ska vi satsa på en större modell? Vill inte det ska se nyttigt ut och samtidigt inte övermöblerat. 
Haha, vilka problem man kan ha:). Men ni bloggare där ute har många av er så jättebra smak:).   

I köket har jag i alla fall bestämt att det blir två adventsljusstakar:) 
För det fönstret är ännu bredare. 
Här är ett tidigare inlägg om Skultuna Collage , om ni vill se mer:) 

Nu ska vi ta en god kvällsfika och titta på Hela Sverige Bakar. Ha det gott Kram Maria 
3 kommentarer:

 1. Du har det jo så fint hos deg. Det kan jo fort bli for mye også, men samtidig er det ekstra hyggelig med mye adventslys. Men kanskje en er nok.

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 2. Så himla murrigt, mysigt, varmt och hemtrevligt hos er! Ska bli kul att få se live :)
  Jag hade nog valt en ljusstake i det fönstret. Gärna en rätt bred som fyller ut lite, kanske? Två känns som att det blir för trångt? Fast det är svårt att se på bild bara, det kanske finns plats ;) Eller en stor maffig hängande stjärna kanske? I metall? Ska bli spännande att se vad det blir :)
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 3. hm, själv tror jag nog att jag hade satsat på en stor maffig hängande stjärna i det stora fönstret, det finns ju så många fina! Skall bli kul att se hur du gör!

  Kram Gunilla
  ps ,vilka smarriga tårtor i förra inlägget!!

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.