Sabelhagens olivlund

torsdag 14 juni 2018

Midsommarkransar

Nu närmar sig Midsommar med stormsteg, redan om en vecka är det dags. Jag tror jag är en vecka "fel" liksom, och det känns som om det är två veckor kvar. Men så är det inte, utan den sköna Midsommarhelgen är närmre än så. 

 Brukar ni göra kransar och ha i håret eller lägga på bordet som dekoration eller hänga på dörren eller vad mer man nu gör med dem? 
Jag har gjort några genom åren och har haft dem hängande vid dörren när vi bodde i huset. Tycker det är så fint med en välkomnande entré. 


2014 års midsommarkrans 
Vita rosor, rosa stjärnflocka, rosa och blå nävor och daggkåpa 

2015 års midsommarkrans
Den gick i rosa toner, med rosa rosor, rosaröd stjärnflocka, rosa akleja, rosa och blå nävor och daggkåpa. I år blir det ingen krans gjord, det faller sig lite naturligt när vi lever lägenhetsliv:). Visst kan jag göra en när vi kommer till landet, men det kommer inte bli av. Då har vi annat som lockar och som vi prioriterar:). Det bara är så:). 

  Sitter vid köksbordet och dricker té och lyssnar på en Pod. Har slängt in en maskin tvätt, och håller på med lite middagsfix samtidigt. 
 Idag har jag tröttmössan på mig, det har varit en del att stå i i veckan. Både på jobbet och hemma, roliga saker men ändå. 
Hade önskat det var fredag idag. 
Men men det är bara att gilla läget och så kommer det nog bli en tidig kväll i soffan framför favoritserien Grand Hotel. Så om ni funderar på vad ni ska varva fotbolls- VM  med nu, så tipsar jag om Grand Hotel:) 
Ha en fin torsdagskväll 
Kram M 

4 kommentarer:

 1. Jättefina kransar! Har aldrig gjort några sådana men tycker det ser trevligt och somrigt ut.
  Att det är midsommar redan nästa vecka känns konstigt, vet inte varför men det är väll som vanligt tiden bara flyger iväg man hinner inte riktigt med! ;)
  Fotbolls VM tittar vi inte alls på så tips på en bra serie är alltid trevligt! :)
  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lotta! Vi kommer nog se endel fotboll framöver, men inte alla matcher:). Om ni gillar romantik, spänning och mord i spansk hotellmiljö på tidigt 1900-tal så är grand Hotel en höjdare. Jag är helt fast:). Finns på Netflix om ni har det.
   Ha en fin kväll
   Kram

   Radera
 2. Hvor er det nogle smukke kranse du viser! Vi har ikke rigtigt tradition for midsommerkranse i Danmark (ikke hvor jeg kommer fra i hvert fald), men det er en smuk tradition! Jeg får helt lyst til at forsøge mig ...
  God fredag til dig, Maria, jeg håber den går let, og at du derefter får tid til at hvile dig lidt i weekenden!
  Knus fra Nana

  SvaraRadera
 3. Makalösa kransar! Sååå vackra! Ja midsommar närmar sig...orkar jag så gör jag en krans, annars får det vara. Jag satsar på god sill istället :) Nu har jag matat får och ska slänga mig i soffan och bara ta det lugnt, HELA helgen!
  Kram Titti

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.