Sabelhagens olivlund

söndag 29 juli 2018

Mitt livs första Aperol Spritz






I går kväll var Daniel värsta bartendern och gjorde oss varsin Aperol Spritz, den första vi någonsin smakat. "Vi var så taggade;)" Och den var jättegod, fast kanske lite bitter i eftersmaken. Nästa gång gör vi nog lite annorlunda mot originalreceptet. 
Vi hade ju egentligen tänkt att sitta ute i loungen vid vårt annex och sippa på drinken innan vi skulle äta kräftor lite senare. Kvällarna har ju varit magiska de senaste månaderna:)
Men ett mullrande åskväder med regn ändrade våra planer. Det vräkte ner en liten stund och temperaturen sjönk från nästan 30 till 21. Så både drinken och kräftorna fick vi äta inomhus. Så kan det gå. Men det var lika gott hur som helst. 




Feskar'n Kent här på Heestrand har de godaste kräftorna man kan tänka sig. 
Vi brukar se honom när vi är ute på morgonrundan med Lykke, han kommer in med morgonens fångst och lägger till vid byggan en bit bort. 
Sedan kokar han kräftorna och vi bara hämtar dem på eftermiddagen. 
Tala om närproducerat när det är som bäst:) 





I kväll sitter vi i loungegruppen och sippar på varsitt glas gott, jag vin och Daniel whiskey. Inget regn eller åska i sikte, dock lite svala vindar så vi har varsin filt om oss. 



Kram M 










4 kommentarer:

  1. Uh, de krebs ser gode ud. Det lyder da perfekt at I endda kan få dem tilberedt.
    Her blev det også regn og torden i går aftes. Vi sad under halvtag og nød at det endelig regnede :-)
    Fortsat god aften til jer!
    Knus

    SvaraRadera
  2. Dette tordenværet har vært overalt virker det som. Temperaturen sank mye her også. Kreps er godt!

    Ha det godt.

    Kkem, Marit

    SvaraRadera
  3. Beautiful and deliciouse pics. Greetings.

    SvaraRadera
  4. Underbart att kunna handla skaldjur så, önskar vi kunde det. Prova att göra Aperolen med ett annat Prosecco som inte är extra dry, det blir mycket godare :).
    Ha det gott!

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.