Sabelhagens olivlund

lördag 12 oktober 2019

Underbara dagar i Marina, KroatienVi har haft en liten minisemester i Marina, helt spontant och så välbehövligt. Helt perfekt tid att vara här, lagom off season. Marina är en kustby som inte blir "avbefolkad" vintertid, utan där bor ortsbefolkningen året om. Visst försvinner turisterna och det blir mindre folk och rörelse, några restauranger stänger igen för säsongen, men helt tomt blir det inte. 

Vi pratade om det flera gånger under vår vistelse, att det är ju denna tiden man ska vara här, inte under sommaren och svettas och trängas i 35 gradig värme:). Nej men helt ärligt så lockar off season oss mycket. 
Och just att kunna sticka iväg några dagar såhär, det är helt underbart. Ett miljöombyte som var så önskvärt. 


En av dagarna promenerade vi genom hamnen till vårt hus. 
Det är en så skön känsla att komma upp dit, ja tomten ligger i sutteräng ungefär 12m över havet:).  
Bygget har inte dragit igång efter sommarens uppehåll ännu, lite saker som ska ordnas först. Häng med upp på andra våningen. 
Här blir det tre sovrum och ett badrum.  
Det var mörkt när vi landade på Splits flygplats i söndags kväll. En underbar och overklig känsla att vara där, som vi längtat. En av dagarnas morgonpromenad bjöd på lite moln, men sedan sprack det upp allt eftersom. 


Så härligt att bara ta dagarna som dom kom, och vi hann med både storstadsvimmel i Split med godaste risotton på en av våra favoritrestauranger, bad och sol i Razanj och långpromenad i vackra Primosten. Visar en annan dag. 

Lånad bild från Marina kommuns hemsida HÄR finns sommarens bilder från Marina om ni vill se Idag ska jag till optikern och göra synundersökning och prova 
ut nya glasögon. Ha en fin helg alla ni som kikar in här 
Kram M 9 kommentarer:

 1. Vilken underbar resa, förstår den underbara känslan av att vara där när det inte är högsäsong. Det skulle vara min bästa tid också, tycker om lugnet.
  Så fina bilder, var ni där för att något skulle planeras? Det är ju alldeles underbart med en sådan där spontan extra semester också. :)
  Ha en fin lördagkväll.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lotta! Tack, vår resa var över förväntan. Vi trodde inte det skulle vara så varmt och gott. Vi simmade och det var så skönt i vattnet. Vi var faktiskt där på en ren nöjesresa:). Man får unna sig det ibland:)
   Ha en fin kväll ni också
   Kram

   Radera
 2. Vad härligt! Tänker också att det är skönare så här års, men det kan vara för att jag inte gillar när det är alltför varmt..puh! När jag var i Kroatien var det just så här års, perfekt sommarväder, ljuvligt är ordet!
  Men åh vilken underbar utsikt ni får från ovanvåningens fönstrar! Härligt!

  Ha det fint!
  Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gunilla! Vi älskar utsikten, och bara längtar tills det blir klart så vi kan njuta fullt ut där. Lågsäsong tilltalar oss mycket, lagom varmt och lagom med folk.
   Kram

   Radera
 3. Det ser så himla deilig ut.
  Ha det godt! Klem Anne

  SvaraRadera
 4. Det ser verkligen underbart ut! Och så skönt att vara där när det inte är lika mycket folk. Ert hus som ni håller på och bygger. Blir det ett sommarhus eller permanentboende?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Hanna. Tack för din kommentar. Vi kommer inte bo där permanent, utan åka ner när vi känner för det hela året om.
   Kram och ha en fin dag

   Radera
 5. Så härligt med en spontan resa och så fint det kommer att bli. Vad härligt också att få ha ett sådant paradis att längta till och åka till när andan faller på. Off season är så härligt så länge det ff är varmt och inte helt öde och det verkar som att Marina är alldeles perfekt vad gäller det. Kram och lycka till med det fortsatta byggandet. Kram //Tina

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.