Sabelhagens olivlund

lördag 11 januari 2020

Min trädgård - månadsbild januari
Den sköna lördagen är här och vi har varit ute med Lykke och ätit lååång gofrukost när vi kom hem. Sitter fortfarande och myser med tända ljus. 

Jag har varit ute en sväng med kameran i trädgården, fick en släng av trädgårdslust:). Jag letade fram julrosen under alla eklöven, och den har stora knoppar. Och narcisserna har kommit upp en bit. 
Det blåser här på kusten idag, och nu hör jag även lite regndroppar mot rutan. 

Här bor vi :) 
Ett snyggt kompostgaller står där lutat mot husväggen;) 


Våran lilla bergsknalle i trädgården 

Min julros 
Narcisser på väg upp 


 Det snygga gräset Miscanthus "Malepartus" som är en av mina stora favoriter. Lika snyggt året om. Det klipps ner på våren, och sedan kommer nya gröna strån med röda vippor. 

Jag har inte bestämt någon speciell vy som ska vara en återkommande månadsbild som man kan se förändringar över årstiderna. Så det blev lite vanliga trädgårdsbilder i detta inlägg så får vi se om jag kan se ut en bra vy så småningom. 

Jag vill plantera med höga gräs mot grannen, så det blir mer som en "fondvägg" så tror jag att den vyn kan bli bra. Dom har ett förråd där som jag gärna vill dölja lite:) Detta är på baksidan, så inga bilder på den vyn i detta inlägg. 
Här blir det en lugn lördag, senare ska vi grilla hemmagjorda hamburgare. Kanske blir det en promenad till, beror på om regnet avtar.  


Ha en fortsatt fin helg Kram M 6 kommentarer:

 1. Så mycket som händer i trädgården nu med knoppar, det beror kanske på att det är så milt? Det känns absolut inte som en vintermånad nu. :) Gräset är verkligen så snyggt. Trevligt att det ändrar sig i utseende och att det är lika snyggt året runt, hur högt blir det?
  En sådan här dag när det blåser rejält och regnar på tvären, då sitter man hellre inne och myser.
  Önskar er en mysig lördagkväll!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lotta. Tack :). Gräset blir runt 150 cm högt, det är så vackert. Ruskigt väder, men inte så mycket regn här. Men nu blåser det rejält.
   Önskar er en fin kväll
   Kram

   Radera
 2. Roligt med månadsbilder och det måste inte vara en specifik heller det kan ju vara en runda runt... Miscanthus är favoriter här men det tror jag du vet :) Det syns att även sniglarna är vakna. Jag såg en igår i det dåliga kvällsljuset som det är efteråt med nu.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis så kan man ju också göra, en månadsträdgårdspromenad.
   OOOO är sniglarna vakna.... jag tror dessbättre inte att vi har så mycket sniglar här..ännu... Såg inga i trädgården förra säsongen i alla fall. Så jag hoppas det förblir så.
   Kram

   Radera
 3. Ja nu är siktet inställt på VÅR! Roligt med månadsbilder, lite som en dagbok :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Titti! Jag längtar helt galet mycket efter våren.
   Ha en fin kväll
   Kram

   Radera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.