Sabelhagens olivlund

torsdag 28 oktober 2021

AMARYLLIS PÅ LÖK OCH APRIKOS HÖSTSTJÄRNA

 

En aprikos höststjärna vill jag gärna ha i köket, jag är ju svag för just aprikos på växter. Ni som hängt här inne ett tag, vet ju att jag hade många aprikos rosor i vår förra trädgård. Det är något speciellt med skiftningar i aprikos, rosa och koppar. Denna hade en fin, lite höstig färg. Sedan kanske inte själva höststjärnan (eller julstjärnan) är en favorit, men hur som helst nu står den där i köksfönstret. 

Jag har köpt amaryllis på lök för att driva upp. Jag tycker det är så härligt att kunna se hur det växer även om vinter eller senhösten. Det blev ingen bild på den, mest för att det inte är så mycket att se just nu. Det är bara en lök, och inget grönt som sticker upp alls ännu. Det kommer ta 6-8 veckor innan den blommar. Nu kommer jag ju inte kunna låta bli att köpa snitt-amaryllis också. Amaryllis är min absoluta favoritblomma i juletider. 



Daniel är sen kvar på jobbet, så jag hade tänkt gå en kvällsrunda med Lykke. Men hon ligger och snarkar lätt i sin korg. Sötfia <3. Så det blir nog inget med det:). 



Kram M 




2 kommentarer:

  1. E frumoasa si interesanta steaua de toamna in culoarea somonului! Se potriveste in bucatarie!
    Initial am crezut ca bulbi de amaryllis sunt castane. Vom vedea cum infloresc.
    Multe salutari,
    Mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Ja precis det är kastanjer på guldfatet. Amaryllislöken har jag i kruka.

      Grazie mille! Sì, proprio quelle sono castagne sul piatto d'oro. Ho la cipolla di amaryllis in una pentola.

      //Maria

      Radera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.