Sabelhagens olivlund

söndag 31 oktober 2021

TILLBAKABLICK PÅ OKTOBER

 

Sista helgen i oktober och nu går vi in i första vintermånaden november, och vi har ställt om klockan. Inte för att man har så många klockor att ställa om nuförtiden, men den på ugnen och micron i alla fall:). Jag ställde om dom i går kväll så slipper man bli så förvirrad på morgonen. 


Oktober har varit en månad då vi haft mycket mys framför brasan och sköna middagar hemma. Daniel var bortrest några dagar utomlands med jobbet,  och jag och William åkte med mina föräldrar till landet. Så skönt det var med lite miljöombyte. Vi hade det riktigt mysigt med restaurangbesök och sköna kvällar framför tv'n. Men någon person som tycker om "egentid" eller rättare sagt tid ifrån varandra, det kommer jag nog aldrig bli :). 

Denna hösten har varit så färgstark med mycket aprikos-orange-gula toner, underbart fint tycker jag. Sedan har det väl regnat ganska mycket.. Och tänk att vi inte haft en endaste frostnatt ännu. 2019 hade vi första frosten redan 4 oktober, minns det så väl för vi åkte till Marina den 6 oktober. 

Den underbara rosen Clair Renaissance har blommat på ända till nu. 

Och jag har petat ner mina narcisslökar i jorden, det var inte så många med det känns alltid lite motigt att ta tag i det sent på hösten. Men nu är dom satta i alla fall:) 


Nu doftar det gott v köttfärssås här hemma. Daniel gör den godaste jag smakat. Och så ett glas rött till det. 


Ha en fin kväll 


Kram M 3 kommentarer:

 1. Fina oktoberbilder!
  Tänker nog att november är höst, men det kanske är olika på var man bor. Här är ännu milt, ja oavsett så gillar jag november, kanske inte så många som gör.. ;)
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ja november är nog en höstmånad :). Bor ju på västkusten :)
   Kram

   Radera
 2. Vilket vackert collage av oktoberbilder! Ja hösten rullar på och det har varit många sköna dagar...hoppas på en fin november nu också. Söndag och på dagens schema står det NOLL, skönt!
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.