Sabelhagens olivlund

torsdag 15 september 2011

Rabarbertårta fast med hallon & blåbär

Den här tårtan, eller pajen, var en klar favorit i maj-juni. Sambon var lite 'trött' på kladdkaka och ville testa något annat, hittade då detta recept. Men nu är ju inte rabarberna något att ha, och inga frysta har vi. Så i fredags när jag kom hem från jobbet hade han gjort den med (frysta) hallon och blåbär istället. Det var också jättegott. Nästa steg är att pröva den med äpplen:)). Den kan bli lite lös, så ha inte inne den för kort stund i ugnen. 


BLANDA SMETEN DIREKT I KASTRULLEN, LITE DISK OCH LÄTT SOM EN PLÄTT:)). 

RABARBERTÅRTA

100G SMÖR
2 DL SOCKER
2 ÄGG
2DL MJÖL
1/2 TSK BAKPULVER
100 G RABARBER
1 TSK POTATISMJÖL 
100 G MANDELMASSA 
FLORSOCKER 


GÖR SÅHÄR: 

SÄTT UGNEN PÅ 175 °. SMÄLT SMÖRET I EN KASTRULL, TA DEN FRÅN VÄRMEN. RÖR I SOCKER, ÄGG, VETEMJÖL OCH BAKPULVER. BRED UT SMETEN I EN SMORD OCH BRÖAD FORM, 24 CM I DIAMETER. SKÄR RABARBERN I TUNNA BITAR OCH BLANDA MED POTATISMJÖLET. LÄGG DEM PÅ SMETEN. GROVRIV MANDELMASSAN OCH STRÖ ÖVER. GRÄDDA I MITTEN AV UGNEN I CA 30 MIN. SIKTA ÖVER FLORSOCKER. SERVERA MED VISPAD GRÄDDE. 












Ha en fortsatt skön torsdagskväll! 

I morgon är det äntligen fredag:)). 


Maria 

10 kommentarer:

  1. Mmnn...deilig:) Jeg elsker kaker med fruk elller bær i...denne skal jeg prøve:)
    Takk for hyggelige kommentarer hos meg og jeg må si at for meg også så er høstkrokus en krokus...uansett hva den heter:))

    SvaraRadera
  2. Mmmm, den ser ju härlig ut, tack för att du delar med dig av receptet! :) Kram Hanna

    SvaraRadera
  3. Ett bekant recept, enkelt och gott:)
    Kram

    SvaraRadera
  4. Det här lät väldigt gott och att det är lätt, är ett stort plus!

    kram

    SvaraRadera
  5. Så spännande recept- tackar;) Varm Kram

    SvaraRadera
  6. Ser ju hur gått ut som helst! Tack för "peptalket"! Jag har inte så dåligt samvete. Känner mest saknad efter min ljuvliga unge. Jag vet ju att det är viktigt med egen tid men det känns som jag har mer egentid än Fabiantid. Jag tror att det kan bero på att jag har jobbat många kvällar och inte hunnit hem innan han har somnat. Men som sagt, jag ska prioritera om när vårterminen startar. Sången ska få vila och mina intressen foto och trädgård ska få ta mer plats. Det är lättare att kombinera med en tvååring! Ha en underbar trädgårdshelg, ska bli härligt väder såg jag på nyheterna.
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  7. DEN lät god. Jag som älskar mandelmassa. Har ett recept som också blandas direkt i kastrullen, men utan mandelmassa och ägg. I dag bakade jag en helt vanlig äppelkaka. Det blir inte mycket bakat här nu förtiden så det riktigt lyxigt :-))

    Kram
    Charlotte

    SvaraRadera
  8. Bra med smet som blandas direkt i grytan.....
    Yes...äntligen fredag. Ha det bra :)

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.