Sabelhagens olivlund

onsdag 13 januari 2016

Lite nytt

Lite nytt har flyttat in i vardagsrummet. 
En petrolblå kudde, en bricka och två lampskärmar.
Kudden är bland det snyggaste och mjukaste i kuddväg som jag sett:) En blandning av sammet och siden, lovely. 
 Var egentligen ute efter en spegelbricka, men när jag såg denna så kunde jag inget annat än att köpa den, den var så mycket mig:) Jag tokgillar den, och det blev ett lyft för vardagsrumsbordet. 

Vi ska ta oss an vardagsrummet inom kort, och då ska alla väggar målas, (än har vi bara målat kortsidorna), nytt tak och golv ska in. Egentligen borde man väl inte köpa nya detaljer innan renoveringen är klar, men jag kunde inte låta bli. 
Sedan vill Daniel ha nytt bord och matta, medan jag tycker om både bordet och mattan:) Så vi får se vart det landar:). Och så ska jag rensa ut en hel del, så det blir ett stilrent och fräscht intryck. 





Det är ingen spegelbricka, men det ser nästan ut så 


 Vårt vardagsrum som kommer se annorlunda ut senare i vår:) Som jag längtar:) 


Bricka Bruka design
Kudde Frejas boning 
Lampskärmar Grandma's
Allt har jag köpt hos Grandma's



Ha den bästa kvällen mitt i veckan 



Kram Maria 





11 kommentarer:

  1. Det är kul att förändra. Att göra om , att göra nytt. Ser fram emot att få se hur det blir till våren :)

    SvaraRadera
  2. Verkligen fin kudde som blev pricken över i:et i ert vardagsrum, alltid fint med en färg som bryter av övrig inredningsfärg. Jag tycker jättemycket om ert vardagsrum och har ju kommenterat era val av tapeter tidigare, stort gilla! Men jag förstår samtidigt känslan av att vilja förnya sig. Dessutom blir ju tapeter och annat ytmaterial lortigt och slitet med tiden. Jag är också supersugen på att göra om i mitt vardagsrum nu men först ska dotterns hall få sig en makeover :) Dessutom är jag rädd att det kommer att föra en maaaassa fördyrande omständigheter med sig med diverse nya möbler osv, känner igen det du skriver. Er matta är fin tycker jag liksom bordet. Du kanske kan övertyga maken om att ha dem kvar :) Gillar din bricka där också!

    Kramar aka (som just nu är inne i en inte-så-mycket-på-bloggen-period ) :)

    SvaraRadera
  3. Jag kan förstå din känsla, själv tittar jag på gardintyg redan innan utbyggnaden av stugan har börjat. Tokigt va.
    Kram

    SvaraRadera
  4. varför ändra ett snyggt och mysigt rum? nya kuddar och ngn rolig detalj kan pigga upp, ska vi aldrig vara nöjda med det vi har? vänligen "Tanten"

    SvaraRadera
  5. Så fin bricka! Vad kul med förändringar, även om det är snyggt som det är redan nu!
    Vad kul at se alla bilderna från rabatten, se förändringarna. Du är så duktig på trädgård! Önskar jag kunde lite mera...
    Så fin du var i den nya koftan, för jag antar att det var den du köpte? Det är inte ens samma modell, som min bruna ;) Så de är inte alls lika ;) Hoppas slutet på helgen blev bra...
    Stor varm kram, imorgon är det torsdag, skönt va!? :)
    /Maria

    SvaraRadera
  6. Så snyggt , jag älskar också den där petrolfärgen och man kan riktigt ser hur mjuk den är ;) Så kul att göra om och fixa till lite, hemma hos hos är vi inne i en "status quo" period då vi lagt pengar på annat och "väntar ut" tonåringarna för att se vart de tar vägen, då kan ju rummen få andra användningsområden och då vill jag hellre vänta lite och se va det blir av. Men drömma och fantisera och inspireras kan man ju alltid :)
    Ha det fint, kram Anna

    SvaraRadera
  7. Jag tycker också om ert vardagsrum, harmoniska lugna färger. Men själv blir man ju less på det mesta i längden när man ser det jämt. Vacker färg på kudde och brickan med ljus är ju jättesnygg. jag skulle inte heller kunnat motstå den om jag sett den i butik. Om inte plånboken vore tom vid det tillfället förstås. Här hemma så tapetserar vi 17-åringens rum som är det mest eftersatta sen vi flyttade in för 4,5 år sedan. Jag försökte klämkäckt att säga till sambon ... och sen tar vi lilla toaletten.... men då svarade sambon - nästa år. Tålamod behövs nu. Lycka till med renovering och val av möbler/Hälsningar Eva-Lotta i Borås

    SvaraRadera
  8. Rätt tid att ägna sig åt inredning! Det blir fint ommålning av väggarna som återstår!
    Ha det så skönt!
    Laila

    SvaraRadera
  9. Hej hej!
    Vet du kvällsbilder är ju underbara de med! (ang det du skrev hos mig..;)
    Å du vet ju att jag älskar ert vardagsrum. Tycker det är varmt o inbjudande. Sedan vet jag hur det är...
    man tröttnar och vill förnya. det är nog så att man dessutom tröttnar lite snabbare då man har mönster och färg....men för oss som bara kikar in i ditt vardagsrum är det ju så så fint som det är!

    Å så fnissar jag för så där är jag med. Jag tänker att jag ska vänta med detaljerna tills det är färdigt, men sen gååår det bara inte... Å hittar man dessutom den där pricken över i:et är det ju bara att slå till..;)
    Å så ler jag stort åt att du har en man som VILL byta ut.....haha...min han tycker alltid att allting är bra som det är och att det är helt onödigt att byta ut... så jag frågar aldrig..hehe...

    Så fick jag dåligt samvete när jag var ute med Sally nyss. Det är ju väääldigt kallt här i dag så hon har sin väst på sig. Du ville ju veta märket på den.
    Jag visste inte det just då och var för lat för att gå ut i hallen och titta...;)
    Men nu så...
    Hurtta heter märket
    www.hurttacollection.com

    Kram Katarina

    SvaraRadera
  10. Så roligt att ha projekt på gång! Fast jag tycker ju att det är väldigt fint som det är. Vacker bricka, fin och go kudde! Och vilken härlig bukett tulpaner!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  11. Jeg syntes du har et veldig koselig og vakkert hverdagsrom nå også :) Ikke lenge siden dere pusset opp- men når jeg tenker etter så var nok det spisestuedelen :)
    Det blir spennende å se hvilken farger og alt du velger.

    Ha en fin dag

    Klemmer fra Monica

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.