Sabelhagens olivlund

måndag 5 juni 2017

Romantisk bukett


Juni är min favoritmånad, det är den skönaste tiden nu, det är grönt, ljuvligt och alla växter slår ut en efter en. Långhelg på landet med god mat och dryck gör det inte sämre. Man kunde väl i och för sig ha mer att önska av vädret, men det går ju inte att påverka. Idag skiner solen från en klarblå himmel, men herr blåst är ivrig och tar i så mycket han kan. Svårt att hitta ett lä ställe i trädgården, han kommer åt överallt. 
Vi har grillat idag igen, hemmagjorda hamburgare denna gången. Så himlans gott. 
Nu sitter vi i loungesoffan med varsin öl, Daniel laddar för att klippa häck och portalen in till grannen. Jag tror jag sitter kvar här med näsan mot solen ett tag till. Får väl ta tag i krattningen sedan:) 

Plockade in en bukett med lupiner, hundkex och syren så romantiskt och härligt. Det växer gott om lupiner i vägkanten här på landet. Man skulle kunna plocka med sig flera buketter om dagen på promenaderna:) . Kanske ska börja ha med mig en lite sax när jag går ut:) 

Internet lever sitt eget liv här på landet. När vi bodde i huset hade vi ett mobilt internet som vi tog med hit, men när vi flyttade till lägenheten sa vi upp det och satsade på ett annat bättre att ha hemma. Så nu får vi köra via mobilerna när vi är på landet, och det går med god vilja:). Får se om vi hittar en annan lösning, men tillsvidare har vi detta svajiga. Inte för att man egentligen behöver vara uppkopplad när vi är här, men jag får en sån lust att fota och göra inlägg när jag är här:). Borde kanske vara tvärtom, att man släpper allt vad uppkoppling heter och bara vill koppla av. Men så känner jag inte just nu, och då bloggar jag på:). Detta är ju lite som en dagbok för mig, och jag vill liksom bevara upplevelserna här på landet, det vi gör och hittar på. Den vackra naturen och havet. 

Ha det gott


Kram Maria 
7 kommentarer:

 1. Ja och din dagbok är såååå härlig...glad att få läsa den :)
  Sommarkram från Titti

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar sommarbukett! Så vacker!! Förstår att du vill plocka såna buketter varje dag! Just lupiner har vi inte mycket här på Gotland, här har vi ju vår Blåeld istället, gör lite ont att plocka men fina i bukett ;)
  Härligt för oss att få följa dig när ni är på landet! Jag blir också mer bloggsugen när det är grönt och vackert ute, visst vill man va ute mer, men det är ju så kul att fota, och en liten stund vid datorn hinner man ju med.

  Kram och ha det så gott!
  Gunilla

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker bukett, jag älskar sommarblommor av alla de slag. Fin outfit bild i inlägget innan. Ha en skön kväll, här verkar herr blåst ha gett sig av äntligen.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Så flott bukett du har plukket! Lupiner og syriner passet veldig godt til hverandre.
  Ha det godt!

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 5. Nydelig bukett og vakre bilder av buketten.
  Ha det godt!
  Klem Anne

  SvaraRadera
 6. Skøn buket :) Der er dejligt på landet og man slapper af, men det er jo også at slappe af når man læser blogs og får lyst til at arbejde med fotos og lave indlæg :) Kan godt forstå dig.
  Ha' en dejlig dag.

  SvaraRadera
 7. Härlig bukett! Ta du med dig en sax och plocka allt du kan bära. Lupinen borde åka upp på listan över bannlysta växter men man kunde/vågade inte. Växter där måste bekämpas av varje land och det hade kostat för mycket för flera europeiska länder. Tyvärr förför den med sitt utseende men den växer på många andras bekostnad.. Vägverket och vissa kommuner har börjat slå ner de redan i knopp längs våra vägar.

  Kram, Carina

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.