Sabelhagens olivlund

fredag 27 oktober 2017

FörändringSom många av er vet har vi flyttat från vår villa till en lägenhet, och lämnat min rosenträdgård bakom oss. En jättestor förändring i vårt liv som kom helt lägligt och vi tänkte, att nu är det dags. Dags för något nytt, en annan  livsstil. Det känns helt okej, och jag saknar  inte trädgården. Vi trivs bra, en helt nyrenoverad lägenhet med två balkonger. Jag tror jag kände något år innan flytten att det var dags för något nytt, jag ville ha en trädgård med ett annat uttryck. Samtidigt har vi ju landet, Sabelhagen, där det finns en stor nästintill orörd trädgård. Men jag kommer inte sätta igång och gräva och förändra och göra rabatter där, men någon ros här och var och lite lökar till våren kommer det bli successivt. 

Här kommer några godbitar från vår gamla trädgård:)
Några av mina absoluta favoriter. Och visst känns det lite i hjärtat att ha lämnat alla dessa skönheter, men inte kunde jag gräva upp dem alla. De hade ju liksom sin plats i den trädgården, och jag nöjer mig med det. Det finns ju inget som säger att jag inte kan köpa nya exemplar. 

Ovan Lady Salisbury
Nedan Blanche de Beligique, läs mer här 


Eglantyne 
Stanwell Perpetual Wollerton Old Hall 


Leander 

Vill ni se fler förändringar tveka inte att kika in hos Helena och Blommig Fredag.  

Vill ni ser mer från min gamla trädgård eller kanske få nya rostips klicka här  och här 
Så skönt med helg, den var efterlängtad. Vi har en lugn fredag med ett gals vitt och the Good Wife på Netflix. Har helt fastnat i den serien:) 
I morgon kommer vänner på middag. 


Ha det gott Kram Maria 

11 kommentarer:

 1. Vakre roser som du hadde i din gamle hage. Ja, du har jo muligheten til å plante noen på nytt, og det hjelper jo mye.

  God helg, Maria!
  Klem, Marit

  SvaraRadera
 2. Åh, man sidder jo og længes efter sommer allerede når man ser de billeder!
  Ja, det er da noget af en forandring I har kastet jer ud i. Det er spændende at følge jer og alle jeres boliger :-) Jeg kender godt trangen til forandring. Jeg har selv skiftet livsstil nogle gange.
  God weekend, søde Maria!
  Knus fra Nana

  SvaraRadera
 3. När tiden är kommen så är den!
  Jag har sagt i flera år att jag aldrig kommer att flytta härifrån!
  Men plötsligt kom en husannons typ 25 mil härifrån som var som en dröm. Både huset, trädgården och prismässigt och helt plötsligt var jag beredd att flytta dit! Hittade lösningar på hur vi skulle jobba osv... Men det var lite för tidigt med tanke på 19-åringen. Men; När tiden kommer :)

  Kram och ha en skön helg!

  SvaraRadera
 4. Hei!
  Så flott å se dine gamle roser. Det er godt at du er i gang med noe nytt og ikke angrer. Da er det et rett valg.
  Klem Anne

  SvaraRadera
 5. Hej Maria!
  Man får göra en del val och gå vidare. Så är det bara.
  Vackra drägelbilder!
  Trevlig helg!
  Hälsningar
  AnnA

  SvaraRadera
 6. Du har dina vackra bilder kvar att titta på. Jag är inte lika förståndig som du, har redan börjat flytta växter från min trädgård till stugan.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Hej Maria!
  Så fina bilder av dina härliga rosor. Skönt att du trivs med det nya.
  Trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 8. Man ska lyssna på magkänslan och våga utmana rädslor. Tänker ofta - vad är det värsta som kan hända? Om ni ändrar er om ett par år så lär villor finnas kvar, liksom rosor för den delen ;)

  Ha en fin helg! Kram, Carina

  SvaraRadera
 9. Så bra at du trives med ny livsstil! Det finnes en tid for alt.
  Noen skjønnheter du viser!
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 10. Så vakkert å få et tilbakeblikk på den gamle nydelige hagen din. Den var sånn en stor inspirasjon for meg, da jeg var ny med hagen den gangen. Du er tøff som har klart å forlate den for å skape forandring i livet. Mange gode minner å se tilbake på og mye nytt og spennende å skape fremover.
  God nye uke.
  Hilsen Jannicke

  SvaraRadera
 11. Du hade så många fina rosor i din förra trädgård, jag är glad att jag fick komma och hälsa på och se dem. Jag är säker på att du mår lika bra nu efter förändringen som innan flytten. Skön våning, landet och så äntligen husbygget i Marina! :)
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.