Sabelhagens olivlund

måndag 25 december 2017

Underbara julafton
Daniel föräldrar stod för julen i år, så efter Kalle Anka kom Daniels pappa och hämtade oss (oss är vi och mina föräldrar), Daniels syster med familj hade egen bil. När vi kom fram drack vi glögg och hjälptes åt att fixa iordning det sista av maten, skära upp skinka och lax tog Daniel hand om. Daniels mamma hade gjort hur mycket god mat som helst, jag kan säga att vi var i mathimlen allihop. Skinka, kallrökt lax med hovmästar sås, gravad lax och min favorit varmrökt lax med hjortronsås, kalkon, spädgris, kåldolmar, potatis, kål i ugn, sillar från Sjömagasinet och en hemmagjord som svågern gjort, köttbullar och prinskorv. 
Och sedan den bästa Ris A la Maltan som finns och körsbärssås till det. 


Dukningen gick i rött och guld
Och tyvärr blev det inga miljoner i vinst på Trisslottena, i fall det var någon som undrade :) Sötaste fina lilla Zoé, Daniels systers familjs lilla kattfröken. 
Daniel och svågern fick var sitt signerat exemplar av boken Ett år på Sjömagasinet av Ulf Wagner och Gustav Trädgårdh. 
När Daniels mamma var och hämtade sillen på Sjömagasinet, fick hon även böckerna signerade av de berömda kockarna på plats. Lite häftigt måste jag säga :) 


En ask från Efwa Attling, min älskade sambo vet precis vad jag önskar mig. 
Jag har varit riktigt snäll:) 

Jag fotade inte så mycket, men Familjefoto blev det :)  Vi bara myser och sitter i köket med tända ljus och myskläder på. 
Nu ska vi dock ta på regnkläder och bege oss ut med Lykke, när vi kommer in blir det lunch/middag med mera julmat. William bojkottade detta och stack till Pizzerian med kompisar:) 


Gilla gärna Sabelhagens olivlund på Facebook här 


Önskar er en fin juldag Kram M 

2 kommentarer:

  1. I hope that your Christmas would be enjoyable and may the essence of Christmas remain always with you. Merry Christmas and Happy New year!
    Ryoma.

    SvaraRadera
  2. Så herlig dere har det sammen.Flott gjeng og masse god met dere fikk:)
    Fortsatt gode juledager:)

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.