Sabelhagens olivlund

lördag 4 januari 2020

Rosa tulpaner




Julen är bortplockad, sånär som på ljusstakarna i fönstren. Men dom åker nog bort idag, eller på måndag. Julgranen slängde vi ut på nyårsdagen, vår fina fina stora kungsgran som glatt oss över julen. Tidigaste någonsin tror jag, och jag var lite ambivalent först, men när den väl var ute kändes det helt rätt. Är så sugen på vår, vill ha massor av pastelliga tulpaner här hemma:). Det är väl så varje år att man alltid vill ha nytt och ändra om när man plockat bort julen, får ny energi och vill åt ljuset. 

I går, som ni ser på bilderna, var det ganska ljust här på kusten. När vi var ute på morgonrundan kom det några regnstänk, och vi blev rätt blöta, inga regnkläder här inte... men sedan när vi kom hem klarnade det upp och solen visade sig. Vi har sex-sju plusgrader om dagarna, så inget vinterväder ännu i sikte. Och för min del kan vi gärna hoppa över vintern och gå på våren direkt:) 










Här i soffhörnan har jag tre orkidéer, och i andra delen av vardagsrummet står det två. Och någon i köket och flera på övervåningen, så vi har nog omkring 14 stycken här hemma. Sa jag att orkidéer är en favorit:). Och dom flesta blommar just nu. 




Lördag idag och vi ska hem till våra gamla grannar på fika, ska bli så mysigt att träffa dom och se deras helt nybyggda stora fina lägenhet. Handla är välbehövlig så det får nog bli en sväng om mataffären också. 

Är sugen på räkor, så det blir nog en räkmacka i kväll. 


Fin lördag till er



Kram M 
















2 kommentarer:

  1. Så vakker farge på tulipanene. Tulipaner er så friskt og vårlig nå etter julen.
    Ha det godt! Klem, Marit

    SvaraRadera
  2. Draga Maria,
    E frumos si confortabil la tine. Lalelele sunt incantatoare si culoarea lor delicata ma duce cu gandul la primavara timpurie.
    Eu as vrea ma mai bucur de iarna, inca. Decembrie e luna Craciunului, cu bucurii si pregatiri tumultoase. Ianuarie si februarie au seri linistite in care ne vedem cu prietenii la un ceai, un pahar de vin cald. Bineinteles, ore intregi de jocuri, remy si whist. Facem focul cu lemne si daca ar ninge, ar fi excelent.
    Un an cu multe bucurii si impliniri, va urez.
    Mia

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.