Sabelhagens olivlund

lördag 15 februari 2020

Att byta namn på bloggen, gör man ens det....?
Jag har länge varit sugen på att byta namn på min blogg, men inte hittat rätt. Förrän nu. 
I går kväll så dök det bara upp i mitt huvud, och jag sa till Daniel; 

"Vad tror du om att byta namn på bloggen (och då även Instagram) till
Gavel vid havet?"

Daniel tyckte det lät som ett jättebra namn. 
Även detta namn kommer hänga ihop med våra två pärlor, huset här hemma i Särö och huset i Marina, Kroatien. Det känns bra. 
Men hur gör man för att inte tappa alla följare som googlar efter Sabelhagens olivlund på nätet? Kan man ha kvar gamla adressen ett tag och bara byta namn? Så om man googlar på Sabelhagens olivlund så kommer man direkt till Gavel vid havet?
Inte vet jag, men jag får väl klura på det ett tag. Om ni har tips så skriv gärna en kommentar:) 


Så det kan hända att det blir ett namnbyte här framöver, jag har inte bestämt mig riktigt ännu. För Sabelhagens olivlund är ju ändå djupt rotat i mig. Och mycket förknippat med det älskade huset på landet vid havet. 
Vi får se helt enkelt hur det känns när detta har landat lite. 


Lördag idag och vi har inga speciella planer förutom att köpa nespressokapslar och hudcreme:). 
Och gå en runda vid havet, kanske kan vi gå längre idag. Lykke är i princip helt återställd efter henne s operation, och hon är så glad och nöjd. Hon vill till och med att vi ska leka med henne och hennes leksaker varje kväll:) Sötfia<3. 
Kram M 


7 kommentarer:

 1. I wordpress gör man en redirect av bloggadressen - det är allt jag vet. Namnet ska ju kännas bra så det var skönt att du kom på ett :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för input, men jag har ju inte wordpress men det kanske går i blogger också.
   Kram

   Radera
 2. Åhh spännande! Men jag är galet dum gällande allt sånt där...har länge funderat på att byta namn på bloggen också men HUR??? Förmodligen skulle hela bloggen raderas om jag försökte ändra något!!
  Berätta gärna om du lyckas, tips du vet :)
  KRAM från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du är också sugen på namnbyte:). Haha, det tror jag inte:)
   Jag återkommer om jag lyckas
   Kram

   Radera
 3. Hei!
  Jeg forbinder bloggen din med havet. Du har allerede et fint navn, men det nye er også fint. Håper du får det til. Ha det godt! Klem Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anne! Jag tycker om mitt nuvarande bloggnamn, men jag känner ändå att jag skulle vilja ändra till ett nytt. Ett lite mer lättillgängligt om du förstår.
   Kram

   Radera
 4. Jeg har set at nogle blogs, der bruger Blogspot, blot har ændret titlen på bloggen, men beholdt den gamle adresse. Det ser ud til at fungere fint. Det ville nok genere min ordenssans, og jeg ved ikke, hvad det betyder i forhold til SEO. Jeg har selv haft tre blogs. Jeg er altså begyndt helt forfra nogle gange, og det har kostet mig nogle læsere, og har nok betydet, at min blog er vokset langsommere, end den ellers ville være (det kan jeg da i hvert fald bilde mig ind :-)), men jeg har haft det godt med skiftene. Jeg synes, det er rart med lidt fornyelse. Jeg kan lide begge dine blognavne, og jeg vil følge din blog, ligegyldigt, hvad den hedder :-)
  Knus fra Nana

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.