Sabelhagens olivlund

söndag 9 februari 2020

I vardagsrummet




Vilket galet väder vi har, det blåser storm och regnet slår hårt mot rutan. Så mysigt att vara inne, och vi har inga planer på att gå ut. I och för sig borde Lykke ut på en kissning, men hon bara tittar på mig och rör sig inte ut fläcken, när jag försöker få med henne ut:). Sötfia<3. 

Vi spenderar mycket tid i vårt  vardagsrum som är så ljust och härligt med generös takhöjd på 3,40. Vi äter i princip alla måltider vid matsalsbordet, även frukost. Älskar att sitta där. Och kaminen är precis intill, och den värmer gott i ryggen. 
Just på bilderna i detta inlägg fattas två stolar, dom är kvar hos mina föräldrar från förra helgen då min pappa hade kalas. Så det ser lite kalt ut... Vi skulle hämtat dom idag, men vädret gjorde att vi hoppade över det.  



Tavelväggen ska kompletteras, hat bara inte hittat dom rätta tavlorna ännu,  och så vill jag gärna ha en större växt där i hörnet intill skänken. Det känns lite tomt i hörnet, även att karmstolen står där. 






Daniel lagar söndagsmiddag som blir lammfärsbiffar med smashed potatoes, broccoli och god sås. Det doftar gott från köket. 
Jag sitter just nu vid köksön och Daniel häller upp varsitt glas med Cava. Man får ju lyxa till söndagen så mycket det går:) 


Ha det gott 



Kram M 












6 kommentarer:

  1. En sådan här dag inbjuder verkligen inte att gå ut i, förstår Lykke mer än väl! <3
    Det är mysigt att sitta inne och lyssna på regnet och mysa till det lite extra. Idag har det bara blivit korta promenader för joji efter morgonrundan, han bryr sig inte om regnet men det är ju inte jätteroligt att gå i sånt väder.
    Ha en fin söndagskväll!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi gick en runda i morse, sedan har hon bara varit snabbt utanför dörren en gång :) Inga promenader här inte för prinsessan:)
      Skönt ändå att Joji inte bryr sig om vädret.
      Ha en fin kväll ni också
      Kram

      Radera
  2. Der ser altid så hyggeligt ud hos jer, og i dag har man da virkelig brug for at kunne hygge indendøre. Uf for et vejr! Jeg forstår godt Lykke :-) Vi har lige tvunget vores tre stakkels vovser ud i regnen, og de var ikke tilfredse ;-)
    God søndag aften til jer!
    Knus fra Nana

    SvaraRadera
  3. Hei!
    I dag har det vært innedag uten den minste dårlig samvittighet. Dere må ha merket vinden veldig, siden dere bor ved kysten. God kveld! Anne

    SvaraRadera
  4. Så himla snyggt! Gillar den dova vilsamma färgskalan och så tulpanerna som en solitär!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  5. Jättefint hemma hos er! Jag vill också fixa tavelvägg ovanför soffan i TV-rummet, men kommer aldrig till skott.... ;)
    Ser ut som att vi har "samma/lika" avlastningsbord, det svarta med lådor. "Stockholm" (tror jag?) från Englesson? Vi har dock andra handtag ser det ut som, annars verkar de lika.
    Kram och ha det gott på ledigheten!
    /Maria

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.