Sabelhagens olivlund

fredag 21 januari 2022

Månadsbild januari 2022

 


Idag tog jag mig en runda i trädgården med kameran. Det var hur länge sedan som helst som jag fotade trädgårdsbilder, och var ute med kameran överhuvudtaget. Och det kändes riktigt skönt att fota lite och se om det var några vårblommor på väg upp. Nu var det inte så mycket vårfägring att hämta, men alla snygga prydnadsgräs som nästan skimrar i silver/guld väger upp mycket väl. Och olika fröställningar är så fina i en vinterträdgård. Jag har anisisopen som kommer längre ner bland bilderna. 

Och så den vackra julrosen, denna har jag i kruka. Men den fick ändå vara med här. För jag kommer ju plantera ut den i trädgården till våren. 


Fröställning på Anisisop Black Adder. Vill nog köpa två plantor till och plantera här, så det blir mera som en större rugge. Och så vill jag gärna ha hakonegräs här också. Men det tar vi i ett annat inlägg:) Och jag vill gärna ha med lite hav också:). Kanske kan kalla det för månadens havsbilder:). Hur som helst så fotade jag dom på rundan med Lykke förut. En fin dag idag, inte alls lika blåsigt som igår. Så skönt. 


Ska åka förbi fiskbilen senare och köpa räkor som vi ska äta i kväll. Vi "brukar" köpa skaldjur på fredagar, alternera mellan räkor och kräftor. Lite beroende på vad vi är sugna på. 


Fin fredagskväll och helg till er 


Kram Maria 


5 kommentarer:

 1. Gräsen är så fina att ha i trädgården nu. Växter med flera fina värden. Att ha stora ruggar av anisisop är läckert.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 2. Hei Maria! Så hyggelig at du kikket innom meg:)
  Et stemingsfullt innlegg med vinter i ditt område. Jeg tenker at strå og frøstrander er virkelig så vakre nå på vinteren, og det er lett å glemme slike vekster som også kler den kalde vintertiden. Så herlig:)
  Jeg er allerede klar for vår, men forstår at vi må ennå vente noen uker. Føler at nå er alt mulig! Har stort håp for dette året og at vi snart kan leve normalt igjen:) Ønsker deg fortsatt en fin helg!

  SvaraRadera
 3. Vackra gräs och vackert hav! Ja vad mer behöver man? Inte mycket :)
  KRAM från Titti

  SvaraRadera
 4. I think these must be useful to you.
  ยี่กี เข้าทุกงวด
  Thank you for your interest.

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.