Sabelhagens olivlund

torsdag 20 januari 2022

Dahlior på önskelistan 2022

 En bit in på det nya året 2022, och jag börjar bli lite sugen på att göra årets dahliabeställning. Jag har varit inne på olika instagramkonton, andra inspirationssidor och nätbutiker och kikat runt bland alla vackra dahlior som finns. Jag har en önskelista som jag ska försöka hålla mig till och även skära ner på. Hur nu det ska gå till...::) . 

Jag har en lista om 16-17 st olika som jag vill prova, men jag vill begränsa mig till att beställa 10. Det är inte många tänker säkert flera av er, men jag vill helt enkelt inte ha fler. Eller vill och vill.. Men jag har 6 st på övervintring, så om dom klarar sig så blir det ändå 16 krukor att hålla ordning på. Och detta är ju endast dahliorna, sedan kommer ju sommarblomskrukorna, citrusväxterna och perennerna därtill:) Och ni som har hängt med mig här inne under åren vet att vi brukar åka till Kroatien på sommaren. Och då vill jag inte ha för mycket som ska tas om hand. Tänker lite praktiskt här:). Även om det är svårt:). 

Jag behöver klura ut någon bra bevattning för krukorna tror jag.  Det kommer underlätta jättemycket. Då kommer det säkert bli ännu fler krukor framöver:). 

Här kommer min önskelista utan inbördes ordning 


Jowey WinneyDaisy Duke 


Wine eyed Jill 


Cornel Bronze


Hillcrest Suffusion


Penhill WatermelonLabyrinth 


Kick off Milena FleurJomandaLindas BabyTyrellSweet SusanneSweet Nathalie


Preference


Som det blåser idag, men solen har visat sig och det är så skönt. 

Jag har varit ute med Lykke och vi gick vid havet, men där det blåste som minst:). 

Får se om det kan bli lite fler inlägg här framöver:). Jag vill ju blogga, men jag får inte riktigt till det, (och så får jag prestationsångest och så blir det inget alls... )samtidigt är det trädgård jag helst vill fota och skriva om, och här i vår "nya trädgård"(vi har bott här i Särö i 3,5 år nu)  finns det inte så mycket ännu. Och jag kommer hålla det i liten skala här. 


Ha det gott alla som kikar in här 


Följ mig gärna på Fb https://www.facebook.com/Sabelhagensolivlund

Och på instagram @maria.helenanilsson 


Kram Maria 2 kommentarer:

  1. Hei! Kjempefine dahlia. Har ptøvd noen av dem og har vært veldig fornøyd. Sendte en ganske stor bestilling i dag. Ser fram til dahliasesongen. Ha det godt! Klem Anne

    SvaraRadera
  2. Härlig lista :) Förstår väl om du vill dra ner - att odla i krukor tar mycket tid. Jag är glad att jag kan sätta dem på friland och nästan glömma bort dem. Kanske missar jag lite blomning när jag inte vattnar med det kan jag leva med.

    Kram, Carina

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.