Sabelhagens olivlund

lördag 10 juni 2017

Ny favorit på grillen

När vi var på landet sist så var vi alla sugna på att grilla fisk, det blir annars lätt mycket kött på grillen. Sagt och gjort vi åkte till Fiskhandlaren i Hunnebo och oj så mycket gott de har där. 
Pratade lite med tjejen som jobbar där och vi kom fram till Marulk, lax och tonfisk skulle passa bra på grillspetten. 
När det senare var dags att börja förbereda skar jag fisken i lagom stora bitar och började trä på spetten, riktigt kul faktiskt:) 
På med lite citronpeppar, salt och olja. 


Och när vi sedan åt detta goda måste jag bara säga att tonfisken var så otroligt god, oh my säger jag bara:) Vilken smakupplevelse. 
Tips till nästa gång är att sätta tonfiskbitarna i mitten så det inte blir förmycket gjorda. Tonfisk ska ju vara rosa i mitten. Någon bit hade hamnat i änden av spettet och var då gjord lite mer, men ändå supergott. 

Så ett tips från mig, prova tonfisk på grillen. 

Vi har en trött och glad kille här hemma idag som var i Stockholm i går med sitt fotbollslag och såg på landskampen Sverige - Frankrike. Vilken match, vem trodde att Sverige skulle vinna liksom?:) William hade dessutom sagt innan matchen att Toivonen skulle avgöra i 90-onde minuten...:) :)  

Här skiner äntligen solen idag, visst är det en hel del moln men vi tackar och tar emot den lilla sol som lyser nu. Det blir säkert en promenad vid havet och troligtvis en sväng inom Slettvoll för att kika på det där vitrinskåpet som vi så gärna vill ha. Ni kan se det här om ni vill. 



Ha en fin lördag

Kram Maria 



7 kommentarer:

  1. Det så veldig godt ut, Maria! Jeg kan tenke meg at det smakte godt. Hvitvin ved siden av varsikkert perfekt til fisk :)
    Klem, Marit

    SvaraRadera
  2. Åh så gott det ser ut! Måste också testa att göra fisk på spett. Vi har bara grillat tonfisk och lax som hela filéer. Marulk är ju så gott det med! Tokgillar fisk! Vi äter ju däremot inte mycket kött. Jo hemmagjord burgare eller kyckling ibland.
    Kul med en nöjd son! =) Själv är jag noll intresserad av sport, tyvärr... ;)
    Kram och ha en fin söndag!
    /Maria

    SvaraRadera
  3. ohlalala, dette så veeeldig godt ut! NAM! Fisk på grillen er fab :)

    Takk for at la igjen en så fin kommentar inne hos meg, du er bare underbar. Jeg håper alt er bra med deg.
    Ønsker deg en fin søndag!

    klemklem

    SvaraRadera
  4. Det lät så gott att jag nog måste testa att göra spett nästa gång jag grillar fisk. Vi grillar ofta lax, s.k. laxpaket, eller torsk. Men det lät gott både med marulk och tonfisk. Fast min gubbe är inte så förtjust i "nästan rått" så jag får väl bränna på hans lite extra! *fniss*
    TREVLIG SÖNDAG
    Susie

    SvaraRadera
  5. Supergodt!...så herlig kombinasjon på grillen:)
    Fisk og salat er tooppen for oss nå på sommaren.
    Ha en fin ny uke:)

    SvaraRadera
  6. das sieht wirklich sehr gut aus, da bekomme ich sofort appetit auf einen von diesen fischspießen.
    so habe ich fisch vomgrill noch nie gegessen, wir wickeln den fisch immer infolie, mit butter und gemüse und dann kommt er in der folie auf den grill.
    beim nächsten grillen möchte ich ihn auf aufspießen :)
    danke fürs zeigen, ich habe hunger :))
    liebe grüße von der insel rügen, mandy

    SvaraRadera
  7. Mmmmm sååå smarrigt. Älskar fisk och jag håller med dig. Var också en aningens tveksam till tonfisk men oj vilken positiv överraskning, så galet gott. Ha en härlig start på veckan vännen. Kramisar Tina

    SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.