Sabelhagens olivlund

onsdag 10 juni 2015

Allium från knopp till utslagen blomma

En dryg vecka tog det från knopp till utslagen blomma, jag gillar att alla inte kommer i gång samtidigt så de finns både knoppar och blommor. Men det blir ju bara i början förstås, sedan är ju alla utslagna:) 
Allium 'Purple Sensation', en vanlig lökväxt som många har i sina trädgårdar, men jag gillar den. Den är så snygg där den står rakryggad utan stöd. Nu verkar det äntligen som värmen kommit, igår hade vi 20°. Lovely:). Vi satt länge ute på altanen och bara myste med varsin kopp te. 
Idag har vi skolavslutning på jobbet, kommer nog bli lite sentimentalt då vi har flera som slutar nian och lämnar oss för gymnasiet. 


Kram Maria 8 kommentarer:

 1. Härliga bilder! Skulle kunna fylla hela trädgården med allium.
  Önskar dig fin dag
  Anette

  SvaraRadera
 2. Vilka fina allium du har och vilka stämningsfulla bilder du tar. Blirr nästan lite avis för mina allium har försvunnit i år, det kommer bara tre och det ser lite fjuttigt ut. Min syster ringde igår och hos henne har de spridit sig så hon räknade in 256 stycken och då känns ju tre enormt ynkligt. :-) Önskar dig en fin och stämningsfull skolavslutning!
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Så fine de er! Liker så godt fargen på de. Ja, endelig er det blitt sommer her også. Over 20 grader i går, og der ser ut til å fortsette fremover :)

  Ha det godt, Maria

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 4. Så vackert! Jag satt å bläddrade i "Min trädgård är en fest" igår kväll, blir så sugen på fler blommor i trädgården! Samma när jag tittar in hos dig!
  Skolavslutningar är sentimentala grejer, när jag gick till jobbet imorse, så passerade jag skolan där mina barn gått 1-9:an allihop. Hörde hur de övade sånger ute på en scen, fick nästan tårar i ögonen trots att vi inte har något av barnen kvar på den skolan ;-) men minnen...
  Kram och hoppas du fick en fin dag vännen!
  /Maria

  SvaraRadera
 5. Hei! De er kjempefine. Nydelig farge. Liker også veldig godt at det både er knopper og blomster. Jeg liker nesten aller best knopper. Her det skoleavslutning først om nesten to uker. Det er veldig mye å gjøre før det.
  Klem Anne

  SvaraRadera
 6. Den är härlig!
  Jag har köpt alliumlökar flera gånger, men alltid blivit besviken, små bleka bollar om de ens kommer upp. Sedan bara blad. Så jag kör gräslök i stället, pålitlig och blommande (och god!) Förra året fick jag några riktigt stora allium-lökar av en väninna. De verkar faktiskt som om det skulle kunna bli något av. Jag säger inget ännu...men tror jag ska visa dina bilder för knopparna så att de förstår vad jag förväntar mig. ;)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Jag älskar allium i alla stadier. Fina bildserie du bjuder på.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 8. Så fina allium! Jag har inte en enda, det måste det bli ändring på!
  Ha en härlig semester nu när skolorna slutar!
  Annika

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.