Sabelhagens olivlund

torsdag 4 juni 2015

Äntligen sol


Äntligen har vi fått lite sol på näsan, det blåser fortfarande ganska mycket men det får man väl stå ut med verkar det som. Fredag i morgon och det känns underbart, har varit en seg vecka. Dagarna har gått fort men det är kroppsligt segt. Har fått ont i höften och vaknat med huvudvärk flera morgnar. Verkar som jag börjar bli gammal;) 
En trädgårdsrunda på kvällskvisten gör underverk. 
 Tredje rosen att slå ut blev, inte helt oväntat, Therese Bugnet. 

Och näst på tur blir Wasagaming eller Single Cherry 


 Månadssmultron 
Funderar på om jag ska flytta dem till en annan rabatt där de kan agera kantväxt. "Hittade" fyra plantor med salvia också som jag ska gräva upp och flytta. Har fått dille på kantväxter:) 


Aklejruta 

 Louise Bugnet står ganska inklämt och lite skuggigt därför tror jag hon blommar dåligt
Olvonet lyser upp fint i skuggan vid förrådet 

Hoppas vi kan fortsätta med fasaden på huset vid altanen i helgen. William har match som vi också ska titta på. Så får vi se om det blir växtflytt i helgen, annars har jag en dryg vecka kvar innan lång ledighet, så jag hinner med det också:) Kan knappt tro det är sant att sommarsemestern snart knackar på:) 


Ha det gott 


Kram Maria 

7 kommentarer:

 1. Så vackert olvonet blommar!! hoppas min kommer blomma sådär.
  Ha en bra dag
  Mariana

  SvaraRadera
 2. Vad härligt med rosor, här finns inga ännu mer än de minirosorna jag har i kruka. Solen är så välkommen, jag behöver inte ha tokhett men det får gärna sluta blåsa, är så trött på att få ny frisyr varje gång jag går ut. Och växterna får ny frisyr de med, ha ha.

  SvaraRadera
 3. Tjusigt olvon! Dina rosor är liiite tidigare än mina! Är det alltså rosa smultronblommor? Jag vet nog att de finns men kan inte komma ihåg om jag sett några tidigare. Det borde ju jag ha med alla mina rosa blommor!

  kram louise

  SvaraRadera
 4. Hei! Det er godt at hagen kan få en til å glemme smerter, og det skjønner jeg godt når jeg ser blomstringen. Ha det godt og god bedring! Klem Anne
  Himla deilig med fredag i morgen.

  SvaraRadera
 5. Ja nog är det så att trädgården ger en härligt läkande känsla när man går och kikar doftar och fotar allt vackert som bara kommer mer och mer för varje dag. Du är allt lite före mig med rosor och blommor, njuter av det du visar innan mitt slår ut. Är dina smultron rosa? , jag har bara vita de är söta tycker jag
  Ha en fin och skön fredag
  kram Meta

  SvaraRadera
 6. Ja, endelig ble det sol her også i går! Det er så herlig når den dukker opp. Nydelige roser du allerede har i blomst! Det er knopper på flere av mine roser, så om ikke så lenge vil det bli roseblomstring her også :)
  Håper hodepinen gir seg!

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 7. Det är lite lustigt med blomning, något av det du har som vi har, det blommar redan hos dig och tvärtom!
  Inte kul att ha ont i höft och huvud, jag tror det har med åldern att göra, vänta bara. Nej, jag skojar!!!!
  I morse var det grått och kallt, sen kom solen fram och det blev riktigt varmt för det blåser inte idag. Men nu har det kommit slöjmoln, vädret kan inte riktigt bestämma sig, tror jag.
  Agneta kram

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.