Sabelhagens olivlund

fredag 1 september 2017

En krasslig fredag och hösten är här


Fredag idag, veckans bästa dag, helgen är på ingång. 
Jag har dragit på mig en förkylning, vaknade i går natt med så ont i halsen. Ni vet när det känns som om det inte går att svälja, kroppen är öm och man fryser och är varm omvartannat. I dag kanske det är lite bättre, det blir en dag i soffan med en kopp te och se på någon film eller serie. Solen skiner och daggen glittrar i gräset så jag blev alldeles blöt om både skor och strumpor. Ser ut att bli en fin dag, tillskillnad mot igår då det regnade mest hela tiden. Hösten är här. Hoppas på klar hög luft och fortsatt soliga dagar framöver, då är hösten så njutbar. Fast jag gillar hösten allt mer och mer, tända ljus och ta på en tjockare tröja på promenaden, göra äppelpaj och grytor, köpa buketter i mustiga färger, höstpynta på balkongen. Det är en mysig tid framöver. 




Lykke löper nu och det är en ständig jakt på killar när vi är ute. Hon blir som förbytt. Hon drar och sliter i kopplet och gör snabba vändningar som man inte alls är med på, bara för att det luktar såå gott på andra sidan gatan helt plötsligt. Är väl halvvägs igenom, så en dryg vecka till innan det vänder mot 'ordning och reda' igen:) Lilla sötfia. 



Nu ska jag sätta på vattenkokaren och göra en kopp te med honung som jag köpte i Marina i somras, sedan krypa ner under filten i soffan igen. 


Ha en fin fredag och helg 


Kram Maria 







4 kommentarer:

  1. Ja, høsten er en fin tid, men dessverre er den begynnelsen på det som kommer etter, nemlig vinteren. Den liker jeg ikke!
    Vondt i halsen og forkjølelse er ikke noe en vil ha. God bedring, Maria!

    Klem, Marit

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Marit. Jag gillar inte heller vintern, hoppas den blir mild och snöfri.
      Kram

      Radera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.