Sabelhagens olivlund

måndag 4 september 2017

Hur går det...Jag får ganska ofta frågan, hur går det i nya lägenheten? Hur är det att vara utan trädgård, saknar du den? 

Det går fint för oss här i lägenheten, den är stor och i två etage.  Gott om plats med andra ord. Det är rätt tyst och lugnt här så inga grannar som stör ännu:) Vi bor på tredje våningen (högst upp i huset) utan hiss, så vi får lite vardagsmotion också:). Lägenheten var ju helt nyrenoverad och vi fick välja kakel i badrum och färg/tapet i alla rum. Vi valde samma färg i  vardagsrummet som vi hade hemma, i sovrummet valde vi en mörkare färg och vi är så nöjda. Sedan köpte vi till tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. 
Vi kände att det där med tvättstuga inte är något för oss. Men sedan är det väl vissa saker som tar längre tid att vänja sig vid, som att Daniel tycker det är långt till parkeringen (och jag med:)). Är ju van att ha bilen utanför huset. Och Vespan har jag i ett förråd i porten intill, är den enda moppen där nu så jag klagar inte.
Vi har två balkonger var av den ena är riktigt stor, inte så bred men 7 m lång. Det är klart att det var enklare att "gå ut" när vi bodde i huset, men med vår nya rottinggrupp känns det riktigt mysigt på balkongen också. Jag kan inte säga att jag saknar trädgården, tycker det är rätt skönt att slippa rensa ogräs och klippa gräs (trodde aldrig jag skulle höra mig själv säga det, man kan tydligen ändra sig). Men jag saknar att se rosorna knoppas och slå ut. Om vi nu får en liten trädgård i framtiden så kommer jag planera den på ett helt annat sätt. Med växter som klarar sig själva, mest perenner, fast någon ros måste jag ju ha också:) 
Jag har ju landet, Sabelhagen, så det går ingen nöd på mig. Fröken Lykke tycker nog det är rätt okej med lägenhetsliv, bara hon inte lämnas hemma ensam. Då talar hon gärna om högt och tydligt hur synd det är om henne som är alldeles övergiven här hemma. 
Såklart är hon inte övergiven, vi är bara på jobbet och vi har hundvakt varje dag. När vi bodde i huset var hon hemma om dagarna (Daniels pappa kom och tog ut henne på promenader) utan problem, och när vi kom hem låg hon oftast i sin bädd och stensov. Det gäller inte längre, verkar som hon glömt bort det helt. Hon som aldrig har skällt när hon varit hemma ensam förut. Så nu har matte och husse lite mera sjå om dagarna för att få det hela att gå ihop så hon är ensam så lite som möjligt. Jag hoppas, hoppas att detta är snabbt övergående och bara en lite fas hon ska igenom. Varken jag eller Daniel får ha hund med på jobbet tyvärr. Jag känner mig fortfarande krasslig, så himla segt det här. 
Har börjat titta på en serie på Netflix, The Good Wife. Riktigt bra faktiskt. Man får ju sysselsätta sig med något här i soffan:) 


Ha en fin start på veckan 


Kram Maria 


9 kommentarer:

 1. Så fint du beskriver tankarna och känslorna :)
  Skönt att ni trivs! P skulle tycka samma som D om det där med parkeringen... fniss...
  Den där serien har jag sett att flera skrivit om. Kanske vore något för mig? Här är det annars P som plöjer serier på Netflix och Viaplay. Jag gör annat... som att blogga och plocka runt på inredning ;)
  Strax dags att gå till jobbet. Stänger idag, så det blir nog segt... har nämligen sovit "skit" inatt... låg vaken länge och vaknade sedan flera ggr... mycket i huvudet nu... skriver kanske av mig någon rad ikväll, till dig... ;)
  Krya på dig nu!
  Kramar /Maria

  SvaraRadera
 2. Dejligt indlæg, Maria! Godt at høre om hvordan det går efter I er flyttet. Jeg kender godt det der med at man forandrer sig og pludselig ikke savner det der plejede at betyde en masse. Det er da i virkeligheden en rigdom ved livet at det falder i flere faser, og at vi undervejs får lyst til nye ting.
  Fortsat god bedring til dig! Der er 7 sæsoner af The Good Wife, så du kommer ikke til at kede dig foreløbig ;-))
  Knus fra Nana

  SvaraRadera
 3. Jeg kan på en måte forstå at du ikke savner hagen, for det er mye ekstra jobb med gressklipping og ugressrensing. Men jeg kunne ikke tenke meg å ikke ha hage heller, så jeg er ikje kommet dit enda... ;)
  Stakkars Lykke. Det føles sikkert ikke trygt for henne ennå, for hun vokste jo opp i huset deres. Det kan nok ta sin tid før hun slutter med å bråke ;)
  Vakre bilder, og godt at du fortsatt har Sabelhagen!

  Ha det godt!

  Klem, Marit

  SvaraRadera
 4. Så herligt å høre hvordan dere trives i leiligheten. Vi undrer , vi som har fulgt deg en stund, vettdu:)
  Lykke er nok usikker ig ikke helt trygg ennå, håper det går bedre etterhvert. De er ofte vare for slike store forrandringer.
  SÅ herligt å se dine roser igjen!
  Godt du har et arkiv som du kan hente frem, siden du nå ikke har de mere.
  Takk for at du deler med oss, Maria:)
  Klem fra meg:)

  SvaraRadera
 5. Det låter som om det är ganska perfekt för er att bo så där. Klart att allt faller inte på plats direkt allt har sin tid. Du kanske kan hitta någon dagmatte till Lycke i området efter ett tag när du lärt känna lite folk där.
  Ha det så gott och du vad är det för ros på din första bild??.
  Ha det gott hoppas ni har bättre väder hos er än här.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 6. Människan är anpassningsbar, hoppas det snart går bättre för Lykke också. Ja du är ju inte helt utan trädgård. Snart kanske det är min tur för omställning, men jag får nog två trädgårdar haha.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Hei Maria!
  Flott å se dine vakre rosebilder igjen.
  Håper at Lykke finner roen snart. Tror at hunder husker og savner.
  Klem Anne

  SvaraRadera
 8. Så fint å høre at dere trives i leiligheten når dere har tatt valget å flytte. Kanskje er det enklere også når leiligheten er stor. Jeg har også sett The Good Wife. Jeg likte den i starten, men etter en stund kom handlingen ikke videre liksom, syntes jeg og jeg opplevde det som monotont. Kanskje jeg skal prøve å se videre. Har mange episoder igjen.
  Beste hilsen Ingrid på www.ingridtunheim.no

  SvaraRadera
 9. Även om du inte har rosorna kvar finns alltid dina underbara bilder att njuta av. Skönt att ni trivs och hittat balans. Lägenhet och sommarställe är säkert den perfekta kombon för många. Själv skulle jag bli lite stressad av att vara än här än där och känner mig väldigt nöjd med att vinterstället även är sommarstället. Allt har både för- och nackdelar.
  Hoppas det ordnar sig för Lykke.
  /Anette

  SvaraRadera

Jag blir så jätteglad att du tar dig tid att skriva en liten rad.